Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Pēc zaudējuma ASV Latvijas ratiņkērlingistiem rīt izšķirošās spēles par tikšanu play-off

Linda Mangale
Linda Mangale

Pēc zaudējuma ASV Latvijas ratiņkērlingistiem rīt izšķirošās spēles par tikšanu play-off
Ojārs Briedis
Foto: Ansis Ventiņš

Šodien, 9.martā, Pekinas Ziemas paralimpiskajās spēlēs Latvijas ratiņkērlinga izlase aizvadīja tikai vienu spēli, kurā tikās ar ASV. Ielaistos četrus punktus spēles vidusdaļā Latvijai tā arī neizdevās atspēlēt, zaudējot ar 7:8. Šobrīd mūsu izlase ir noslīdējusi uz kopvērtējuma 5.vietu, dalot to ar Dienvidkoreju un ASV.

1.ends – Latvijas izlase pirmajā endā ir bez pēdējā akmens tiesībām, sākot agresīvi ar centra sargu, aiz kura tiek mājā noslēpts otrais Ojāra Brieža akmens. Amerikāņi mēģina sekot, tomēr metiens ir par vāju. Agris Lasmans soda pretiniekus par šo kļūdu, izpildot perfektu “take out” metienu, norullējot nedaudz aiz sava sarga un +2 mums. Pēc vairākām amerikāņu kļūdām viņiem izdodas iemest otru labāku akmeni mājas centrā, bet Latvija savu akmeni, kurš ir vistuvāk centram, nolemj sargāt. Līdz enda beigām situācija nemainās, kas atnes Latvijai pirmo punktu 1:0.

2.ends – Pēc Brieža pirmā akmens mājās pretinieku pirmā spēlētāja kļūdas tā izsišanā, aizmetot garām. Komandas turpinājumā spēlē bez sargiem, ar “take out” metieniem. Lasmana un Sergeja Djačenko kļūda ļauj pretiniekiem uzsākt izspēli, lai tiktu pie diviem vai pat trim punktiem. ASV bija iespēja paņemt trīs, tomēr par vāju uzmestais akmens mums par laimi dod pretiniekiem tikai divus.

3.ends – Pirmo reizi šajā spēlē mūsu izlasei endā ir pēdējā akmens tiesības. Amerikāņi pirmo iemet mājā, ko mūsu izlase izsit, neliekot sānu sargu pirmajā metienā. Savukārt pēc ASV kļūdas Breidis novieto savu otro akmeni sānu sarga pozīcijā. Diemžēl pēc diviem Lasmana metieniem nekādi neizdodas savu akmeni paslēpt aiz šī sarga. To labo Djačenko un izpilda perfektu metienu, noslēpjot savu akmeni. Tikmēr amerikāņi izmanto savu centra sargu un aizslēpj savu akmeni, kas atrodas tuvāk centram par mūsējo, to pašu izdara arī ar vēl vienu pēc Djačenko kļūdas. Ar Rožkovas pēdējo akmeni izdodas izglābties no punktu zaudējuma, izlīdzinot rezultātu 2:2.

4.ends – Pēc mūsu uzliktā sarga, pretinieki iemet akmeni mājas sānā, bet Briedis otru iemet aiz sarga mājas beigās. Turpinājumā amerikāņi novirza spēli aiz centra sarga un jau pēc trešā spēlētāja pirmā metiena viņiem +3. Djačenko nekādi neizdodas “take out” metieni šajā spēlē, kas ļauj ASV atrasties jau ar +4 mājā. Tas saglabājas līdz pat enda beigām, pārtraukumā mums ejot iedzinējos ar 2:6.

5.ends – Pēc pārtraukuma mūsu izlasei nesanāk savu akmeni dabūt pāri “hog” līnijai, tomēr ar nākamo Briedim lieliski izdodas izsist vienu no mājā esošajiem ASV akmeņiem. Pretinieki atbild ar to pašu, bet Lasmans parūpējās par diviem lieliskiem metieniem uz centru, kas dod cerību uz vairākiem punktiem šajā endā. Pirms Djačenko otrā metiena mūsu izlase pieprasa minūtes pārtraukumu. Pēc tā Djačenko precīzais metiens dod mums +2 mājā, kas liek nu jau pretiniekiem paņemt minūtes pārtraukumu. Viņu metiens neko daudz nemaina, bet Rožkovai izdodas ar pirmo metienu panākt +3. Bija iespēja mums izlīdzināt rezultātu, diemžēl metiens par vāju, tomēr esam pietuvojušies līdz -1 (5:6).

6.ends – Enda sākumā spēle veidojas mums parocīgi ar centra sargiem, tomēr tuvāk centram esošais Latvijas akmens ir ļoti atvērts, ko izsit amerikāņi. Tas dod viņiem +2 mājā, ko trešais spēlētājs ar savu pirmo papildina ar vēl vienu. Djačenko atkal kļūdās un nu jau +4 ASV izlasei. Pateicoties veiksmīgam Rožkovas akmenim, amerikāņiem vairs tikai viens labāks. Ar pēdējo skipa metienu ASV izcīna papildus punktu, nonākot vadībā ar 8:5.

7.ends – Amerikāņi pārsteidzoši spēlē uz vienu mājas malu, kas nāk par labu mums, bet mēs virs otras malas liekam sānu sargus. Lasmans novieto savus abus akmeņus aiz tiem pēc pretinieku kļūdām. Arī Djačenko sniegums uzlabojās, kas dod cerību uz labu enda iznākumu. Tiesa amerikāņi pabojā Rožkovas statistiku metienos, kas Latvijai atnes tikai punktu (6:8).

8.ends – Mūsu izlase sāk ar centra sargiem, kurus amerikāņi sāk sist ārā. Djačenko savu pirmo akmeni iemet pašā centrā, bet ASV turpina sist no spēles ārā sargus, ko mēs atliekam atpakaļ. Līdz Rožkova savu novieto nevis centra sarga pozīcijā, bet 12 pēdu aplī mājas sākumā, piesedzot mājas centrā esošo akmeni. To ASV izsit, Rožkovai savu otru metienu pieliekot klāt. Amerikāņiem pietiek izsist vienu un atdot mums vienu punktu, lai sagādātu Latvijai zaudējumu ar 7:8.

Latvijas izlases trenera Arņa Veidemaņa komentārs Latvijas Radio pēc spēles ar ASV:
“Spēle būtu ļoti tuva, ja mūsu skips izpildītu tos taktiskos zīmējumus kādi tika sarunāti pirms spēles. Amerikāņi šodien nospēlēja labi. Rīta spēle pret Šveici viņiem bija vājāka. Jebkurā gadījumā iespējas mums pret viņiem bija.
Rīt noteikti būs sastāva maiņa un cits spēlētāju izkārtojums.”

Rīt, 10.martā, plkst. 08:35 pēc Latvijas laika mūsu izlasei priekšpēdējā pamatturnīra spēlē pretim stāsies Lielbritānijas ratiņkērlingisti. Komandas spēlētājs Hjū Nibloe skipa pozīcijā debitēja tikai 2020.gadā. Tiesa iepriekš 2019. un 2017.gadā kopā ar diviem no šī brīža komandas biedriem izcīnījis attiecīgi pasaules čempionāta sudrabu un bronzu.

Ratiņkērlinga turnīrā vispirms tiks izspēlēta apļa kārta, aizvadot 10 spēles katrai komandai. Tikai kopvērtējuma četras labākās izlases turpinās cīņu par medaļām pusfinālos, kas norisināsies 11.martā. Vienā no pusfināliem sacentīsies 1. ar 4.vietu, bet otrā 2. ar 3.vietu. Pusfināla uzvarētāji 12.martā noskaidros 2022.gada Ziemas paralimpisko spēļu čempionus, bet zaudētāji nedaudz pēc pusfināla, 11.martā sava starpā sadalīs bronzas medaļas.

Visas Latvijas izlases spēles, kā arī fināla spēli tiešraidē varēs skatīties LTV7 kanālā, ar nakts spēļu atkārtojumiem.

Latvijas izlases sastāvs: Poļina Rožkova (skips), Sergejs Djačenko, Agris Lasmans, Ojārs Briedis, Aleksandrs Dimbovskis, treneri – Arnis Veidemanis, Rihards Jeske, fizioterapeite Signe Rinkule.

Latvijas ratiņkērlinga izlases spēles Pekinā, tiešraides LTV7

DatumsLaiksPretinieceRezultāts
5.0313:35Dienvidkoreja8:4
6.038:35Kanāda3:10
6.0313:35Slovākija8:4
7.033:35Igaunija5:6
7.038:35Zviedrija9:7
8.033:35Šveice9:7
8.038:35Norvēģija6:8
9.0313:15ASV7:8
10.038:35Lielbritānija
10.0313:35Ķīna

14.kārtas citu spēļu rezultāti:

SpēleRezultāts
Koreja – Lielbritānija8:6
Kanāda – Igaunija9:3

Kopvērtējums

VietaValstsSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Zviedrija862
1.Ķīna862
3.Kanāda963
4.Slovākija853
5.Latvija844
5.Koreja844
5.ASV844
8.Norvēģija945
9.Lielbritānija835
10.Igaunija826
11.Šveice817

Latvijas Paralimpiskā komiteja pateicas visiem sadarbības partneriem par atbalstu ceļā uz Pekinu. Institucionālajiem partneriem – LR Izglītības un zinātnes ministrijai un AS “Latvijas Valsts Meži”, ģenerālsponsoram “Mēness Aptieka”, atbalstītājiem – Rīgas domes Izglītības un kultūras departamentam, “Venden”, “Lemon Gym”, Sporta Laboratorija, Nike, Sportland, AS “Brīvais vilnis” un SIA “Skrīveru Pārtikas Kombināts”, Latvijas Kērlinga asociācijai.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/pwg...

     [+] [-]

, 2022-03-09 17:40, pirms 2 gadiem
Diemzel neizskatas, ka mirkroklats komanda butu labs

     [+] [-]

, 2022-03-09 18:58, pirms 2 gadiem
Visvairāk kretinē tā komunikācija okupantu valodā - sajūta, ka nevis Latvija tiek pārstāvēta, bet kaut kāda pierobežas sādža…