Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece OS Zviedrija kā pirmos piesaka Zibanejadu, Hedmanu, Landeskūgu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas pretiniece OS Zviedrija kā pirmos piesaka Zibanejadu, Hedmanu, Landeskūgu
Viktors Hedmans. Foto: Zumapress/Scanpix

Latvijas hokeja izlases apakšgrupas pretiniece Zviedrija Pekinas olimpisko spēļu turnīram kā pirmos trīs pieteikusi Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājus Miku Zibanejadu, divkārtējo Stenlija kausa ieguvēju Viktoru Hedmanu un Kolorādo ''Avalanche'' kapteini Gābrielu Landeskūgu.

Pekinas ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīram, kurā pēc vienu olimpisko spēļu pārtraukuma piedalīsies Nacionālās hokeja līgas spēlētāji, izlasēm Starptautiskajai Ledus hokeja federācijai bija jāiesniedz provizoriskie spēlētāju kandidātu saraksti. Kanādas izlase norādīja trīs - Sidniju Krosbiju, Konoru Makdeividu un Aleksu Pjetrandželo.

Trīs spēlētāju vārdus atklājusi arī Latvijas pretiniece Zviedrija. Par tiem kļuvuši Mika Zibanejads, Viktors Hedmans un Gābriels Landeskūgs. ''Rangers'' centra uzbrucējam Zibanejadam šīs būs pirmās olimpiskās spēles karjerā. 2018. gadā kopā ar Zviedriju spēlētājs kļuva par pasaules čempionu, desmit spēlēs gūstot sešus vārtus un atdodot piecas rezultatīvas piespēles. Pagājušajā sezonā ''Rangers'' sastāvā Zibanejads izcēlās ar 24 vārtiem un atdotām 26 rezultatīvām piespēlēm.

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs ar Tampabejas ''Lightning'' Hedmans arī dosies uz savām pirmajām olimpiskajām spēlēm. 2018. gada NHL labākais aizsargs palīdzēja Zviedrijas izlasei izcīnīt trešo vietu 2016. gada pasaules čempionātā. ''Mums pārstāvēt savu valsti ir viens no lielākajiem notikumiem, kas var būt. Esmu teicis jau iepriekš, ka šīs varētu būt manas pirmās un vienīgās olimpiskās spēles,'' medijiem iepriekš atklāja Hedmans.

Kolorādo ''Avalanche'' kapteinis Gābriels Landeskūgs bija Zviedrijas izlases sastāvā 2014. gada olimpiskajās spēlēs, kad tā finālā zaudēja Kanādai. Tāpat hokejists četras reizes spēlējis valstsvienības rindās pasaules čempionātos. 2020./2021. gada sezonā regulārajā turnīrā Landeskūgs guva 20 vārtus un atdeva 32 rezultatīvas piespēles, kamēr izslēgšanas 10 mačos izcēlās ar četriem vārtiem un deviņām piespēlēm.

Tieši pret Latviju Zviedrijas izlase sāks Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīru, izlasēm spēli aizvadot 10. februāra rītā pēc Latvijas laika. Vēl apakšgrupā spēlēs Slovākijas un Somijas izlases.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/mika-ziban...

     [+] [-]

, 2021-10-07 12:09, pirms 3 gadiem
sākās mērīšanās ...

     [+] [-]

, 2021-10-07 12:37, pirms 3 gadiem
Un ko Latvija nosauca?

  +1 [+] [-]

, 2021-10-07 12:38, pirms 3 gadiem
Zviedri molodčiki! Kur Seterberjs, Foršberjs, Lāšūns,
Petešūns, Andešūns un Kāšons?

     [+] [-]

, 2021-10-07 12:59, pirms 3 gadiem
nu šitos trīs varam paņemt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2021-10-07 14:20, pirms 3 gadiem
Jau piesaka kaut kādus nezināmos amatierus (Landeskūgs), izskatās, ka varēsim zviedrus paņemt!

     [+] [-]

, 2021-10-07 16:42, pirms 3 gadiem
Vaitad zibanejads ira zviedrs

     [+] [-]

, 2021-10-07 16:44, pirms 3 gadiem
Kur izdeviigaaki banaani lidl vai rimi?

     [+] [-]

, 2021-10-07 17:11, pirms 3 gadiem
Nu nekas tur no tiem zviedriem īpašs nav. Tomēr uz papīra bīstamākie iespējams būs Kanādieši un Krievi, bet kas notiksies uz laukuma to redzēsim kad sāksies spēles.
Piemērs Soči kad gandrīz varējām arī paņemt lieli Kanādu.
Ar Krieviem ir atkal cits stāsts, sastāvs zvaigžņots itkā lieliski spēlētāji un katru olimpiādi būtu jācīnās par medaļām, bet čiks nefiga..