Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Austrālijas un ASV dueti ar uzvaru sāk pludmales volejbola turnīru sievietēm

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Austrālijas un ASV dueti ar uzvaru sāk pludmales volejbola turnīru sievietēm
Kristena Nusa uzbrukumā. Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes olimpiskajās spēlēs šodien sācies arī pludmales volejbola turnīrs sievietēm. Pirmajās divās spēlēs uzvaras izcīnīja Austrālijas pludmales volejbolistes Mariafi Artačo del Solara un Talikva Klensija, kā arī ASV pārstāves Kristena Nusa un Tarina Klota.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrs sievietēm iesākās ar divām spēlēm. Pirmā no tām ritēja B grupā, kurā ķīnietes Čena Sjue un Sjiņji Sja mērojās spēkiem ar Mariafi Artačo del Solaru un Talikvu Klensiju no Austrālijas. Austrālietes spēli sāka ar 6:2 izrāvienu, bet ķīnietes spēja sadeldēt deficītu līdz minimumam. Pirmā seta galotne sākās ar neizšķirtu rezultātu, kā arī ķīnietes izvirzījās vadībā ar 17:16, bet austrālietes veica izšķirošo izrāvienu, gūstot panākumu ar 22:20.

• Teju visu otro setu vadībā jau turējās Ķīnas duets, neļaujot pretiniecēm ne uz brīdi iegūt vadību. Tiesa rezultāta starpība pārsniedza divus punktus vien īsi pēc tehniskā pārtraukuma. Seta galotnē tas jau sasniedza septiņus punktus, ķīnietēm revanšējoties ar 21:14. Trešā seta sākumā abas komandas apmainījās vadības grožiem, bet tad divu punktu pārsvaru ieguva Austrālijas duets (8:6). Seta otrajā pusē austrālietēm izdevās iekrāt trīs punktu pārsvaru, bet ķīnietes atspēlējās un panāca neizšķirtu (14:14). Nākamos divus punktus tomēr spēja gūt Austrālijas duets, svinot pirmo uzvaru šajās olimpiskajās spēlēs ar 2-1 (22:20, 14:21, 16:14).

• Otra spēle ritēja B grupā, kurā sacentās amerikānietes Kristena Nusa un Tarina Klota, kā arī kanādietes Hetere Benslija un Sofija Bukoveca. Spēli ļoti labi sāka ASV pludmales volejbolistes, kuras pēc pretinieču kļūdām izvirzījās vadībā ar 4:0. Ļoti labi pie tīkla blokā nospēlēja Klota, palielinot rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (7:2). Amerikānietēm bija pāris iespējas vēl palielināt pārsvaru, bet neizdevās nogādāt bumbu pretinieču laukumā. Pēc tam vēl divas reizes kļūdījās Nusa, kanādietēm pietuvojoties līdz 8:10. Pēc tehniskā pārtraukuma komandas stabili spēlēja pie pretinieču serves, rezultāta starpībai īpaši nemainoties. Nusa ar darbību aizsardzībā pilnībā izšķīra setu par labu ASV duetam, kas bija pārāks ar 21:17.

• Otrā seta ievadā dueti cīnījās punkts punktā, bet pirmās izrāvienu veica ASV pludmales volejbolistes, iekrājot sešu punktu pārsvaru (11:5). Izrāviens varēja turpināties, ja ne Klota nebūtu izraidījusi bumbu autā. Kanādietes ar labu spēli aizsardzībā varēja atgriezties cīņā, bet izšķirošos brīžos pietrūka precizitātes uzbrukumā. Seta galotnē ASV duets atkal veica izrāvienu, kas palīdzēja izcīnīt pirmo uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:14).

• Rīt sieviešu turnīrs turpināsies ar sešām spēlēm, turklāt debiju piedzīvos lietuvietes Monika Pauļikiene un Aine Raupelite, bet Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa turnīrā iesaistīsies pirmdien.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-07-28 00:27, pirms 2 mēnešiem
CAN sexy tērpi...

     [+] [-]

, 2024-07-28 10:00, pirms 2 mēnešiem
Olimpiāde tomēr, un mūsējās ir starp favorītēm. Varbūt var publicēt visu grupu visu spēļu rezultātus un tabulas?