Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa par pārinieci: "Esmu priecīga, ka ir izdevies atrast saprašanos"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa par pārinieci: "Esmu priecīga, ka ir izdevies atrast saprašanos"
Tīna Graudiņa. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Latvijas pludmales volejbola zvaigzne Tīna Graudiņa, viesojoties basketbola podkāstā "HerTake", norāda uz to, ka profesionālajā ziņā viņas pārstāvētais sporta veids nav savā labākajā situācijā.

Latvijas nacionālās izlases basketbolistes Aleksa Gulbe, Paula Strautmane un Digna Strautmane veido podkāstus youtube kanālā "HerTake". Jaunajā projektā meitenes koncentrējas uz savu jomu, skatījumu skaits pagaidām vēl nav tik liels, bet tad radās lieliska doma - uzaicināt pludmales volejbolisti Tīnu Graudiņu. Un tagad palīgā nāk arī Sportacentrs.com.


Graudiņa patlaban atrodas ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā, kur stažējas Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) mītnē. "Šobrīd esmu birojā, šeit stažējos līdz decembrim, tāpēc esmu mazliet ārpus sporta. Pieteicos jau šī gada sākumā, jo zināju, ka vēlēšos atpūsties no pludmales volejbola," atklāj sportiste, kura vēlas, lai sports nebūtu vienīgā lieta dzīvē. "Tā kā es biju studējusi politikas zinātni un vienmēr interesējusies par politiku, vēlējos izmēģināt arī pati, vai tas man patīk. Latvijas birojā ANO tagad man ir triju mēnešu prakse. Man ļoti patīk šeit ierasties, runāju latviski, rakstu latviski un jūtos kā mājās. ANO šobrīd ir pasaules politikas epicentrs. Sports nebūs visu dzīvi, pēc karjeras beigām vajadzēs kaut ko darīt. Vienmēr esmu jutusi nelielu satraukumu par to, ka manā CV nekā nav. Man ir medaļa, medaļa, medaļa, medaļa, bet nav reālas darba pieredzes. Nekad neesmu saņēmusi atalgojumu ārpus sporta. Tagad man būs vismaz kāda pieredze."

Cik svarīga ir laba pāriniece pludmales volejbolā un kā tas notiek? "Ar pārinieci Anastasiju spēlējam kopā daudzus gadus, astoņus vai pat vairāk. Lai atrastu labu pārinieci, sākotnēji svarīgas ir prasmes pludmales volejbolā. Tāpēc mēs sākām spēlēt kopā. Ne tāpēc, ka būtu labākās draudzenes vai mums būtu lieliska ķīmija laukumā. Nē, vienkārši individuālo prasmju dēļ. Bet pēc tam tiek meklēta saprašanās laukumā, laba atmosfēra un lietas, pie kurām jāstrādā. Jāiegulda darbs, lai veidotu ķīmiju. Mums tas prasīja ļoti ilgu laiku, lai beidzot nonāktu līdz tam labajam stāvoklim, kādā esam bijušas pēdējos divos gados. Jo iepriekš tas viss nebija brīnišķīgi un skaisti, taču pēdējos divos gados bija ļoti labi. Tā kā ir ļoti svarīgi, lai būtu laba pāriniece. Tu vari mēģināt izveidot labu ķīmiju - ja tas nedarbojas, tad jāšķiras. Esmu ļoti pateicīga un laimīga, ka mums ar Anastasiju ir izdevies atrast saprašanos," saka Tīna Graudiņa. "Mums bija iespēja astoņus gadus strādāt kopā, kas ļāva sasniegt to līmeni, kurā tagad atrodamies."

Kā jau ziņots, Parīzes olimpiskajās spēlēs piekto vietu ieguvušās Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova turpinās sadarbību.

Pirms šī gada olimpiskajām spēlēm bija sarežģīta situācija. "Zināju, ka esmu pietiekami laba, lai cīnītos par zelta medaļu. Bet tiešām domāju, vai man tas būtu jāsaka žurnālistiem," atklāj pludmales volejboliste. Jo cilvēki reaģē ļoti dažādi: kādiem patīk pārliecība par saviem spēkiem, bet citi domā, ka ar skaļu paziņojumu sabojās savas izredzes. "Vienmēr ir ļoti interesanti izdomāt, kā sevi pozicionēt - cik daudz teikt par saviem īstajiem mērķiem un īstajām gaidām."

Jauna tendence - 21 gada vecumā igauniete Līsa Kuivonena un nīderlandiete Brehta Pīrma pievienojās NCAA komandai. Izmēģina spēkus Eiropā, gūst ievērojamus panākumus, pat kāpj uz "Future" pjedestāla, bet tad 21 gada vecumā pirmoreiz dodas uz NCAA. Šajā sporta veidā pelna tikai paši labākie dueti, līdz ar to jauno spēlētāju perspektīvas nav pārāk spožas. "Ja runājam par pludmales volejbola spēlēšanu profesionālā līmenī un naudas pelnīšanu, tad šis sporta veids patlaban nav labākajā situācijā. Jo starptautiskās federācijas vadība, atvainojos, šobrīd nedara savu labāko darbu. Pludmales volejbols var būt daudz ienesīgāks nekā tagad," norāda Graudiņa. "Bet šis sporta veids pats par sevi ir lielisks un piemērots visu vecumu personām."

Izmantotie resursi:
Podkāsts "HerTake"

  +1 [+] [-]

, 2024-10-07 18:28, aizvakar
Diemžēl īsti neredzēju Dignu... Sākumā parādījās, bet drīz vien...

     [+] [-]

, 2024-10-07 18:30, aizvakar
Domāju pa kreisi ir amerikāniete vai kas, bet izrādījās Aleksa!

  +1 [+] [-]

, 2024-10-07 18:32, aizvakar
Pārraidē stabilākā bija Paula.

  +3 [+] [-]

, 2024-10-07 18:33, aizvakar
Kopumā gribu teikt lielu paldies par Graudiņu!

     [+] [-]

, 2024-10-08 00:09, vakar
Pareizi saprotu, ka runājas 3 latvietes un visa saruna angļu valodā? saprastu, ja Latvijas pāris tūkstoši būtu jau sasniegti .. bet te ir podkāsts ar 4 klausītājiem

     [+] [-]

, 2024-10-08 06:58, vakar
Daniel rakstīja: Pareizi saprotu, ka runājas 3 latvietes un visa saruna angļu valodā? saprastu, ja Latvijas pāris tūkstoši būtu jau sasniegti .. bet te ir podkāsts ar 4 klausītājiem
Sen jau šis iet! Paskaties! Viņas nemaz netēmē uz tiem kuri nesaprot angliski.