Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Par pirmo olimpisko čempioni sporta ātrkāpšanā kļūst poliete Miroslava

Agris Suveizda

Par pirmo olimpisko čempioni sporta ātrkāpšanā kļūst poliete Miroslava
Aleksandra Miroslava. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Par pirmo olimpisko čempioni sporta kāpšanas sacensībās uz ātrumu trešdien kļuva pasaules rekordiste Aleksandra Miroslava no Polijas.

30 gadus vecā poliete kvalifikācijā sasniedza jaunu olimpisko un pasaules rekordu - 6,06 sekundes, ceturtdaļfinālā ar laiku 6,35 sekundes pārspēja spānieti Lesliju Romero Peresu (7,06 sekundes), bet pusfinālā tika galā ar savu tautieti (6,19 sekundes pret 6,34 sekundes) Aleksandru Kalucku.

Finālā desmitkārtējā pasaules rekordiste un divkārtējā pasaules čempione virsotni sasniedza 6,10 sekundēs, kamēr sudrabu izcīnīja ķīniete Dena Lidzjuaņa, kuras rezultāts bija 6,18 sekundes. Cīņā par bronzu Kalucka ar laiku 6,53 pārspēja Radžaju Salsabilahu (8,53 sekundes) no Indonēzijas. Polijai šajās olimpiskajās spēlēs šī ir pirmā zelta godalga un ceturtā bronza. Tāpat poļi izcīnījuši vienu sudrabu.

Sporta kāpšanas ātrumsacīkstes olimpiskajās spēlēs kā atsevišķa disciplīna norisinājās pirmo reizi. Iepriekšējā Olimpiādē Tokijā savā debijā kāpēji medaļas sadalīja kombinācijā, kur apvienota disciplīna uz ātrumu, boulderings un grūtās kāpšanas disciplīna.

Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs Tokijā jaunā čempione Miroslava kombinācijā ieņēma ceturto vietu.

Parīzes olimpiskās spēles risināsies līdz 11. augustam, turklāt ne vien Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Sporta kāpšanas kopvērtējums

ValstsMedaļasKopā
Polija1+0+12
Ķīna0+1+01

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!