Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Olimpisko spēļu rīkotāji pārliecināti, ka maratona peldēšana varēs notikt Sēnā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Olimpisko spēļu rīkotāji pārliecināti, ka maratona peldēšana varēs notikt Sēnā
Triatlona finišs Parīzē. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

LETA--AFP. Parīzes olimpisko spēļu dalībniekiem peldēšanā atklātajā ūdenī sacensību rīkotāji trešdien atļāva aizvadīt treniņus Sēnas upē.

Jau ziņots, ka neapmierinošās ūdens kvalitātes dēļ otrdienas treniņi tika atcelti un tā jau bija piektā reize, kad Sēnā sacensības aizvadošajiem sportistiem liegts trenēties - iepriekš tika atcelti triatlonistu treniņi, bet vīriešu sacensības triatlonā pārceltas par vienu dienu.

Trešdienas treniņiem sportistiem atvēlētas tikai divas stundas, ar ko pietiks, lai peldētāji iepazītos ar Sēnas upes ūdeņiem.

Pagaidām nav zināms cik sportisti izmantos "iepazīšanās sesijas" iespējas, jo pārsvarā maratona peldētāji trenējas kontrolētos apstākļos baseinā. Bažījoties par baktēriju līmeni Sēnā, daudzi varētu izlemt upes ūdenī doties tikai sacensībās.

Tikmēr spēļu organizētāji paziņojuši, ka atšķirībā no triatlona sacensībām, kuras varēja aizvadīt tikai Sēnā, maratona peldētāju sacensībām ir rezerves vieta. Ja sliktās ūdens kvalitātes dēļ tās nevarēs aizvadīt Parīzes centrā, tad sacensības var tikt pārceltas uz "Vaires-sur-Marne" ūdens stadionu Francijas ziemeļos, kur norisinājās airēšanas sacensības.

Maratona distances (desmit kilometri atklātajā ūdenī) sacensībām Sēnā jānotiek ceturtdien, kad medaļas jāsadala sievietēm, un sestdien, kad uz starta izies vīrieši.

Starts un finišs peldētājiem paredzēts pie Aleksandra III tilta Parīzes centrā - sportistiem būs jāveic seši apļi pa 1,67 kilometriem.

Sacensību rīkotāji norāda, ka "joprojām ir pārliecināti", ka maratona peldēšanas sacensības Sēnā notiks kā plānots, to pamatojot ar labvēlīgajām laika prognozēm.

Sēnas upes ūdens kvalitāti Olimpiādes organizētājiem īsti nav izdevies uzlabot, neskatoties uz iespaidīgajiem tēriņiem. Sliktās kvalitātes dēļ Sēnā bija liegts peldēties apmēram 100 gadus, bet spēļu rīkotāji ieguldīja apmēram 1,4 miljardu eiro, lai sagatavotu upi spēļu sacensībām.

Jau vēstīts, ka veiktajās pārbaudēs ūdenī konstatēts nedrošs "E. coli" baktēriju līmenis. Ūdens kvalitāte upē ir saistīta arī ar laikapstākļiem Parīzē un pagājušajā un aizpagājušajā nedēļā notikušais lietus to nav padarījis labāku, jo lietus kanalizācijai nespējot uzņemt visu ūdeni, daļa no tā nonāca Sēnā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-07 20:38, pirms 2 mēnešiem
Kā apmāti ar to Sēnu. Vai Francijā nav kāda tīrāka ūdenstilpne.