Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Graudiņas un Samoilovas cietais Brazīlijas rieksts un tālākais ceļš

Jānis Celmiņš

Graudiņas un Samoilovas cietais Brazīlijas rieksts un tālākais ceļš
Tīna Graudiņa un Anastastija Samoilova. Foto: Romāns Kokšarovs, LOK

Šovakar pulksten 19:00 Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova cīnīsies par olimpisko pusfinālu. Turnīra ceturtdaļfinālā mūsu dāmām pretī stāsies Ana Patrīsija un Duda no Brazīlijas. Cik ciets rieksts brazīlietes ir un, vai kādas ir Tīnas un Anastasijas iespējas Parīzē sasniegt ko lielu?

Brazīlietes ir pasaules ranga līderes un Parīzes olimpiskajās spēlēs izliktas ar pirmo numuru. Tas pasaka daudz, taču vēl viņu kontā ir zelts 2022. gada pasaules čempionātā, kā arī sudrabs pirms gada. Abām ir neskaitāmas individuālās balvas. VolleyballMag.com šis Brazīlijas duets tika atzīts par 2023. gada labāko “Beach Pro Tour” komandu, Duda saņēma balvu kā sezonas vērtīgākā spēlētāja, bet Ana Patrīsija tika atzīta par aizvadītā gada labāko uzbrucēju. Diezgan droši var teikt, ka šī komanda olimpiskajām spēlēm gatavojusies ļoti mērķtiecīgi un viss, kas būs mazāk par zeltu tiks uzskatīts par fiasko.

Vai brazīlietes ir neuzvaramas? Pēdējo uzvaru kādā no “Beach Pro Tour” sacensībām brazīlietes izcīnīja vien maija ievadā, kad triumfēja pašu mājās notiekošajā “Elite 16” sacensībās. Pēcāk iegūtas 5., 4. un 9. vieta Espinju, Ostravā un Gštādē. Lai gan Parīzes smiltīs Tīnas un Anastasijas šīvakara pretinieces pagaidām nav zaudējušas ne setā, Pasaules tūrē pēdējā laikā arī zaudējumu skaits bijis ievērojams.

Latvijas un Brazīlijas dueti viens pret otru līdz šim spēlējuši kopskaitā 17 reizes. No tām tikai četrās cīņās pārāks bijis Latvijas duets, taču ir arī labā ziņa – pēdējās divās spēlēs (abas Ostravas “Elite 16”) uzvarējušas Tīna un Anastasija.

“Tā ir komanda, kas spēlē ar lielu pārliecību. Šī pārliecība bieži pārvēršas pašpārliecīnātībā,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com norāda pludmales volejbola treneris Andris Krūmiņš, kurš Samoilovu un Graudiņu savulaik aizveda līdz pirmajam zeltam Eiropas čempionātā. “Šajā duetā viss ir atkarīgs no Dudas (aizsardzības spēlētāja), kura pirms trim gadiem Tokijā noteikti bija labākā formā. Visu cieņu arī Anai Patrīsijai – liela bloķētāja (192 cm), bet komandas līdere ir Duda. Visa spēle balstīta uz viņu,” skaidro Krūmiņš.

“Tīna nekad nav bijusi labākā servju uzņēmēja, taču vienmēr visu kompensējusi ar visu pārējo – labo uzbrukumu,” Krūmiņš paredz, ka šovakar servju uzņemšanā būs jāspēlē Samoilovai. Viņš novērojis, ka atsevišķās Eifeļa torņa stadiona vietās bumba interesanti planē. “Planējošās serves te ir ļoti indīgas. Vīru turnīrā ar planieriem netika galā zviedri, problēmas bija itāļiem, esmu diezgan drošs, ka tas ir stadiona īpatnību dēļ. Es nezinu, bet minu, ka tas ir stadiona augsto tribīņu “spārnu” dēļ. Iespējams tas ir kaut kāds Eifeļa efekts,” smejot teic Krūmiņš.

Tālākais ceļš…

Parīzē zaudējumus jau cietušas un no turnīra izstājušās turnīrā ar pirmo numuru izsētās amerikānietes Terīna Klota un Kristena Nasa. Viņas gan bija otrajā izslēgšanas spēļu zarā un ar Latvijas komandu varēja sastapties vien lielajā finālā. Daudzi prognozēja, ka pusfinālā Latvijas un Brazīlijas cīņas uzvarētājām pretī stāsies Tīnas un Anastasijas pāri darītājas apakšgrupu turnīrā Esme Bobnere un Zoja Verže Deprē, taču viņas vakar pamanījās paklupt pret austrālietēm un jau var pakot somas mājup.

“Visi ceļi ir vaļā,” teic Krūmiņš, uzreiz gan uzslavējot Brendijas Vilkersones (Kanāda) sniegumu 1/8 fināla cīņā pret amerikānietēm. “Viņa spēlē fantastiski! Zināju, ka viņa ir atlētiska un fiziska, bet ar tādu spēli kā pret ASV duetu viņa nepazustu arī veču konkurencē. Bloka augstums brīžiem bija neticams,” savos novērojumos dalās pludmales volejbola treneris.

Kopumā dāmu izslēgšanas turnīrā pārsteigumu bijis daudz, taču viens ir skaidrs – olimpisko spēļu “play-off” vāju komandu nav. Graudiņa un Samoilova dienu pirms 1/4 fināla cīņas sarunās ar LTV kolēģiem atzina, ka viņām patīk spēlēt pret brazīlietēm. Tad nu, lai sanāk! Latvijas un Brazīlijas pāra uzvarētājas pusfinālā tiksies ar Austrālijas vadošo duetu.

Interesants fakts: Brazīlijas rieksts satur daudz selēna, kas palīdz uzturēt sirds un vairogdziedzera darbību.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-07 11:36, pirms mēneša
Neteiksim hop, pirms neesam pārlēkuši! Vispirms spēlējam pret brazīlietēm un tikai pēc tam varēsim sākt skatīties tālāk (ja būs tāda nepieciešamība). Tagad nav jēga nekādus ceļus pētīt...

     [+] [-]

, 2024-08-07 11:49, pirms mēneša
Brazīlijas rieksts ir ciets bet nav titāna rieksts. Jāpārkož un jāiet tālāk!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-07 12:34, pirms mēneša
Es domāju, ka uzvara trīs setos!

  -1 [+] [-]

, 2024-08-07 13:27, pirms mēneša
Nevajadzēja pirms mača teikt: "Mums patīk ar viņām spēlēt". Izskanēja nedaudz nievājoši. Var atspēlēties. Pirms lielajaiem mačiem nevajag lieki runāt.

     [+] [-]

, 2024-08-07 13:36, pirms mēneša
cafemocha rakstīja: Nevajadzēja pirms mača teikt: "Mums patīk ar viņām spēlēt". Izskanēja nedaudz nievājoši. Var atspēlēties. Pirms lielajaiem mačiem nevajag lieki runāt.
nu kas tur var būt nievājošs,ja 13 reizes pret viņām zaudēts..

  -1 [+] [-]

, 2024-08-07 13:45, pirms mēneša
daleiccs rakstīja: nu kas tur var būt nievājošs,ja 13 reizes pret viņām zaudēts..
nu tāpēc, ka pēdējās divas savstarpējās ir uzvarētas un tāpēc "mums patīk ar viņām spēlēt"!

  -1 [+] [-]

, 2024-08-07 14:22, pirms mēneša
Zaudēsim 2 setos. Tās Brazīlietes izskatās neuzvaramas un visus uzveic 2 setos. Nekādu variantu un izredžu uz uzvaru mūsējām nebūs it īpaši ņemot vērā to, kā abas komandas līdz šim ir spēlējušas. Brazīlietes izskatās daudz pārliecinošāk par mūsējām.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-07 14:56, pirms mēneša
Zaļknābis30 rakstīja: Zaudēsim 2 setos. Tās Brazīlietes izskatās neuzvaramas un visus uzveic 2 setos. Nekādu variantu un izredžu uz uzvaru mūsējām nebūs it īpaši ņemot vērā to, kā abas komandas līdz šim ir spēlējušas. Brazīlietes izskatās daudz pārliecinošāk par mūsējām.
Aizmirsi piebilst, ka vainīgi būs tiesneši

     [+] [-]

, 2024-08-07 19:24, pirms mēneša
Viss ir beidzies mūsu meičām...
KĀ arī šīs būs otrā Olimpiāde 12 gadu laikā, kad paliksim BEZ MEDAĻĀM VISPĀR... DIEMŽĒL...