Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Olimpiskajai čempionei sērfingā Mūrai neizdodas nosargāt savu titulu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Olimpiskajai čempionei sērfingā Mūrai neizdodas nosargāt savu titulu
Karisa Mūra. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP. Savu olimpiskās čempiones titulu sērfingā neizdosies aizstāvēt ASV sērfotājai Karisai Mūrai, kura ceturtdien Parīzes olimpiskajās spēlēs nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

Pieckārtējā pasaules čempione Mūra ir pagaidām vienīgā olimpiskā čempione sērfingā, jo šis sporta veids tikai iepriekšējā Olimpiādē Tokijā tika iekļauts spēļu programmā.

Sacensībās, kas notiek teju 15 000 kilometru attālumā no Parīzes - Taiti, ceturtdaļfinālā ar septīto numuru izsētā Mūra ar 6,50 punktiem pret 10,34 piekāpās francūzietei Žoannai Defaī (2.).

30 gadus vecās francūzietes pretiniece pusfinālā būs cita ASV sērfotāja Kerolaina Marksa (9.), kamēr otrajā pārī par vietu finālā cīnīsies ar pirmo numuru izsētā Tatjana Vestone-Veba no Brazīlijas un Brisa Henesija(15.) no Kostarikas.

Jau vēstīts, ka olimpiskā čempione sērfingā bija jānoskaidro jau trešdien, tomēr nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ sacensības nevarēja notikt divas dienas.

Ceturtdien atsākās arī vīriešu sacensības un arī tajās tika noskaidroti pusfināla pāri. Cīņās par iekļūšanu finālā tiksies ar pirmo numuru izliktais brazīlietis Gabriels Medina un Džeks Robinsons (13.) no Austrālijas, kā arī peruānis Alonso Korrea (5.) un francūzis Kālī Vāsts (3.).

Pirms trim gadiem Tokijā par pirmajiem olimpiskajiem čempioniem kļuva Mūra un brazīlietis Italu Ferreira, kurš šajā Olimpiādē nepiedalās.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!