Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Mūls/Sērems pirmie grupā, Ranjēri/Karambula brauc mājās

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mūls/Sērems pirmie grupā, Ranjēri/Karambula brauc mājās
Kristians Sērems un Anders Mūls. Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem vēl trīs grupās sadalītas pozīcijas pēc turnīra pirmās fāzes. Savā grupā nepārspēti palika olimpiskie čempioni no Norvēģijas, Anders Mūls un Kristians Sērems, bet atraktīvais Adrians Karambula ar Aleksu Ranjēri turnīrs ir galā.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem šodien noskaidrojās vietu sadalījums B, E un F grupās. E grupā no tālākas cīņas šajās olimpiskajās spēlēs ar trim zaudējumiem izstājās austrieši Džulains Horls un Aleksandrs Horsts, bet F grupā mājinieki Jusefs Krū un Arno Gotjē-Rā.

• F grupā nelielu pārsteigumu sagādāja vecmeistari no Spānijas Pablo Erera un Adrians Gavira, kuri cīņā par otro vietu grupā mērojās spēkiem ar Mailzu Evansu un Čeisu Badingeru no ASV. Spēli nedaudz labāk sāka amerikāņi, bet tad spāņi veica izrāvienu, iekrāja trīs punktu pārsvaru un noturēja to līdz seta otrajai pusei. ASV duets prata atspēlēties, bet vairāk par minimālu vadību neieguva. Izšķirošos brīžos Gavira nospēlēja aizsardzībā, atnesot spāņiem uzvaru setā ar 21:18. Otrajā setā Spānijas duets pretiniekus vadībā tā arī nepalaida, beigās gūstot pārliecinošu panākumu ar 2-0 (21:18, 21:11) un iekļūstot astotdaļfinālā.

• B grupā situācija izšķīrās pēc pēdējās cīņas starp norvēģiem Andersu Mūlu/Kristianu Sēremu un nīderlandiešiem Stevena van de Veldes/Metjū Immera. Jau spēles ievadā trīs blokus uzlika Mūls, palīdzot norvēģiem izvirzīties vadībā ar 9:3. Norvēģi turpināja spēlēt atraisīti, kas deva rezultātu. Tikmēr nīderlandieši cīnījās, bet nespēja rast veidus, kā atjaunot kaut mazāko intrigu. Norvēģi pieļāva pāris kļūdas seta otrajā pusē, Van de Velde atzīmējās ar bloku, kas seta gala rezultātu padarīja pieklājīgu. Tomēr pašā izskaņā Mūls uzlika vēl vienu bloku un atzīmējās ar eisu - 21:16.

• Otrajā setā dueti cīnījās jau kriteni līdzvērtīgāk, bet norvēģi tāpat spēja izrauties trīs punktus priekšā. Pēc tehniskā pārtraukuma labs nogrieznis padevās nīderlandiešiem, viņi panāca izlīdzinājumu, bet Immers nespēja veikt vadības maiņu. Tam sekoja slikta serves uzņemšana un atkal jau divu punktu pārsvars preetiniekiem (14:12). Uz to atbilde bija Van de Veldem, kurš blokā apturēja Sēremu. Lai kā nīderlandieši centās, norvēģi seta galotnē atrada veidu, kā uzvarēt - 2-0 (21:16, 21:19). Līdz ar to norvēģi izcīnīja pirmo vietu grupā, bet trim pārējām komandām bija pa uzvarai. Pēc šīs dienas zaudējuma brālēniem Grimaltiem no Čīles, sliktākie rādītāji bija Aleksam Ranjēri un Adrianam Karambulam no Itālijas, kuriem olimpiskās spēles bija galā.

• Cīņā par pirmo vietu E grupā Evandru/Arturs no Brazīlijas cīnījās pret čehiem Ondžeju Perušiču/Davidu Švaineru. Pirmajā setā dueti cīnījās līdzvērtīgi ar pāris vadības maiņām. Pirms tehniskā pārtraukuma divi eisi padevās Evandru, dodot Brazīlijas duetam divu punktu pārsvaru (11:9). Pēc pārtraukuma čehi ar spēli aizsardzībā divreiz atspēlēja divu punktu deficītu (14:14). Svaru kausus par labu brazīliešiem nosvēra Evandru, kurš izcēlās ar bloku un eisu. Tas ļāva uzvarēt setu ar 21:18.

• Otrajā setā čehi spēja turēties cīņā, bet brazīlieši līdz tehniskajam pārtraukumam spēja parādīt savu pārākumu un iekrāt cienījamu piecu punktu pārsvaru (13:8). Seta otrajā pusē Švainers uzlika vienu bloku, bet Evandru pie tīkla spēja viņam revanšēties. Čehi brīnumu nepaveica, Evandu un Arturam izcīnot pirmo vietu grupā un atstājot čehus otrajā - 2-0 (21:18, 21:16).

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, 2. augusts

GrupaSpēleRezultāts
B grupaRanjēri/Karambula (ITA) - Grimalts/Grimalts (CHI)0-2 (15:21; 21:21)
E grupaHorls/Horsts (AUT) - Šahters/Dīrings (CAN)0-2 (16:21; 15:21)
F grupaErera/Gavira (ESP) - Evans/Badingers (USA)2-0 (21:18; 21:11)
F grupaKrū/Gotjē-Rā (FRA) - Būrmans/De Grots (NED)0-2 (15:21; 16:21)
B grupaMūls/Sērems (NOR) - Van de Velde/Immers (NED)2-0 (21:16; 21:19)
E grupaPerušičs/Švainers (CZE) - Evandru/Arturs (BRA)0-2 (18:21; 16:21)

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle