Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Laguta: "Summā mums ir jāuzvar"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Laguta: "Summā mums ir jāuzvar"
Grigorijs Laguta
Foto: www.latvijasspidvejs.lv

Viens no labākajiem Daugavpils "Lokomotīve" spīdvejistiem Grigorijs Laguta ir drošs, ka komanda tiks Polijas 1. spīdveja līgas finālā. Mazliet piesardzīgāks ir komandas treneris Nikolajs Kokins, bet vecmeistars Andrejs Koroļovs, kā ierasti, pamanījies būt vienlaicīgi gan optimists, gan arī pesimists.

Daugavpils "Lokomotīve" vakar izmantoja Žešuvas "Marma" vājumu, Polijas 1. spīdveja līgas pusfinālā tiekot pie pārliecinošas uzvaras ar 63:27. Svētdien komandas tiksies atkārtoti, bet finālā iekļūs tā vienība, kura uzvarēs divu sacīkšu summā.

Daugavpils kluba treneris Nikolajs Kokins: "Es neesmu pārsteigts, ka uzvarējām, bet nebiju gaidījis, ka uzvarēsim ar tādu rezultātu. "Marma" aizstāvībai varu teikt, ka nav viegli braukt ar sešiem spīdvejistiem [reāli brauca tikai pieci - aut.]. Neskatoties uz to, bija braucieni, kuros pretinieku komandas potenciāls bija redzams. Vairākkārt viņi mēģināja atrast labākos risinājumus, lai veiktu apdzīšanas manevrus. To neļāva izdarīt lieliskais mūsu komandas sniegums. Gribētos izcelt Grigoriju Lagutu un Andreju Koroļovu. Mani mazliet uztrauc mūsu jauno braucēju nestabilais sniegums, jo viņi vienās sacīkstēs nobrauc lieliski, bet nākamajās pavisam slikti. Ceru, ka ar viņiem viss būs kārtībā, jo dodam viņiem braukt arvien vairāk. Mēs esam spēruši soli pretī finālam, bet mums jābūt uzmanīgiem, jo Žešuvā var būt dažādi pārsteigumi. Var tikai minēt, kāds būs treks. Mēs savu treku gatavojām ļoti cītīgi, beigās tas sanāca pat cietāks, nekā cerēts. Pretinieki varētu izdarīt tieši otrādi - padarīt treku pavisam mīkstu.

Viens no vakardienas labākajiem braucējiem Grigorijs Laguta bija ļoti priecīgs par paveikto: "Esmu ļoti priecīgs un nedaudz pārsteigts par šādu rezultātu. Tāpat esmu priecīgs, ka ar katru reizi mums arvien labāk padodas tieši komandas braukšana. Jau šajās sacīkstēs bija vairākas ļoti elegantas epizodes mūsu izpildījumā. Pārsvarā braucu kopā ar brāli [Artjomu], bet septītajā braucienā ar Girucki, kad mums klājās karsti. Bijām tuvu pamatīgai neveiksmei, bet finiša taisne padevās izcila. Esmu optimistisks pirms sacīkstēm Žešuvā, jo tā vairs nebūs mūsu debija šajā trekā. Summā mums ir jāuzvar."

Komandas vecmeistars Andrejs Koroļovs tik gaišās krāsās visu neiezīmēja: "Šīs sacīkstes bija veiksmīgas, taču ne jau tās visvairāk nodarbina manu prātu. Man ir arī finansiālas problēmas, tas nozīmē, ka nevaru maksāt mehāniķiem. Neesmu drošs, ka būs kāda jēga no tā, ka es došos uz atbildes sacīkstēm, jo man nav vajadzīgi viens vai divi braucieni, lai pēc tā vērotu, kā brauc jaunie [braucēji par iegūtajiem punktiem saņem naudas balvas, bet, nepiedaloties braucienos, tās saņemt nevar - aut.]. Varu justies laimīgs, ka es joprojām varu cīnīties, ka neesmu teicis savu pēdējo vārdu spīdvejā. Pulveris man vēl sauss. Esmu kā labs vīns, kurš ar gadiem paliek tikai labāks. Taču spīdvejā ir ne tikai jācīnās, bet arī jābūt kaut kam, par ko cīnīties."

Izmantotie resursi:
latvijasspidvejs.lv
sportowefakty.pl

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-08-31 21:05, pirms 15 gadiem
Koroļovam zelta vārdi.

  -1 [+] [-]

, 2009-08-31 21:24, pirms 15 gadiem
Tas korolovs kaut kaads ciikstulis ir, visu laiku kaut kas nav labi, atgaadina Valdi valteru.

     [+] [-]

, 2009-08-31 22:20, pirms 15 gadiem
Nezinu spīdveja smalkumus, bet vai tad mehāniķus nebūtu jānodrošina komandai? Kāpēc braucējam pašam viņiem jāmaksā?

     [+] [-]

, 2009-09-01 00:15, pirms 15 gadiem
TV PACK rakstīja: Nezinu spīdveja smalkumus, bet vai tad mehāniķus nebūtu jānodrošina komandai? Kāpēc braucējam pašam viņiem jāmaksā?
Komanda nodrošina 2 mehāniķus, kuri starp gonkām remontē tehniku. Sacensību laikā katram braucējam ir mehāniķi, kuri regulē dzinēju, maina zobratus, riepas uzpilda spirtu, iedarbina motociklu. Mehaniķiem maksā paši braucēji, jo par katru startu viņi saņem naudu. Spīdvejisti Latvijā ir otrie vislabāk apmaksātie sportisti aiz hokejistiem. Ja es kļūdos, tad palabojiet!!!