Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs - GP posmā Vroclavā, Gusts - Dānijas pusfinālā, Fiļimonovam - debija GP3

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs - GP posmā Vroclavā, Gusts - Dānijas pusfinālā, Fiļimonovam - debija GP3
Andžejs Ļebedevs sestdien piedalīsies GP 7. posmā Vroclavā

Savainojuma dēļ no spīdveja "Grand Prix" seriāla izkrita dānis Andreass Tomsens un viņa vietu GP 7. posmā sestdien Vroclavā ieņems Andžejs Ļebedevs - pirmais GP seriāla rezervists. Savukārt Francis Gusts atkal bija viens no Grindstedas komandas līderiem un sekmēja tās iekļūšanu Dānijas spīdveja līgas pusfinālā, bet Damils Fiļimonovs jau šodien Vroclavā debitās GP3 sacensībās - pasaules čempionātā spīdvejā junioriem 250 kub.cm klasē.

Andreass Tomsens šosezon guva pirmo uzvaru karjerā GP posmos (5. posmā Gožuvā), taču nesenajā nākamā gada GP seriāla pretendentu finālā Glāzgovā piedzīvoja smagu kritienu un šī sezona viņam acīmredzot ir beigusies. Iepriekšējā "antispīdveja posmā" Kārdifā Andžejs Ļebedevs aizstāja slovāku Martinu Vaculiku (jau atgriezies ierindā un sestdien acīmredzot brauks), bet tagad viņš startēs Vroclavā dāņa Tomsena vietā. Ir liela varbūtība, ka Ļebedevs piedalīsies arī nākamajos trijos atlikušajos GP posmos Vojensā, Molillā un Toruņā.

Vroclavas mototreks Andžejam ir ļoti labi zināms, jo viņš divas sezonas brauca Vroclavas "Betard Sparta" rindās un bija Polijas vicečempions tās sastāvā. GP posms Vroclavā daugavpilietim būs tikai otrais viņa karjerā ārpus Latvijas (Daugavpils) un tikai ceturtais vispār. Līdz ar piedalīšanos GP posmā Andžejs nevarēs palīdzēt Latvijas komandai Eiropas pāru čempionāta finālā, kas notiks sestdien Slangerupas mototrekā Dānijā.

Tur brauks Jevgeņijs Kostigovs un Daniils Kolodinskis. Ļebedevs bija apzināti ielikts rezervista lomā, kaut gan bija skaidrs, ka viņš brauks visos braucienos.

Nevar paspēt Dānijā ierasties Oļegs Mihailovs, jo viņam piektdien Polijas 1. līgas pirmais pusfināls, savukārt Francim Gustam svētdien pārceltais Polijas 2. līgas otrais pusfinālmačs ar Ravičas komandu. No vienas puses - slikti, ka nebūs neviena no trim mūsu braucējiem ārzemju klubos, bet, no otras puses, Kostigovam un Kolodinskim tā būs laba iespēja sevi apliecināt un viņiem tas ir arī vairāk nepieciešams.

Dānijas spīdveja līgā Franča Gusta pārstāvētā komanda "GKS Liga" no Grindstedas viesos ar 45:39 pārspēja "Fjelsted" komandu un nodrošināja 5. vietu, kas līdz ar to dod vietu pusfinālā. Gusta rēķinā 11 punktu 5 braucienos (vienreiz - pāragrs starts). Gusts pēc kritiena un savainojuma atgriežas savā līmenī. Daugavpils "Optibet Lokomoptīves" dāņu juniors Kevins Jūls Pedersens uzvarētāju labā ieguva 7 punktus 5 braucienos.

Dānijas spīdveja līgā pirmā divas komandas pēc regulārā čempionāta uzreiz iekļūst finālčetriniekā, bet 3. līdz 6. vietas ieguvēji aizvadīs pusfinālu - četru komandu maču par vēl divām vietām finālā.

Jau ceturtdien Vroclavas mototrekā Polijā notiks GP3 čempionāts - junioru pasaules čempionāts 250 kub.cm klasē, kurā piedalās spīdvejisti vecumā līdz 16 gadiem. Vispirms notiks divi pusfināli, bet tad astoņi labākie no katra pusfināla piektdien sacentīsies finālā. Vienīgais Latvijas pārstāvis būs rīdzinieks Damirs Fiļimonovs.

Viņam starts otrajā pusfinālā plkst. 20. Konkurenti - 17 jaunie spīdvejisti no Polijas, Čehijas, Slovēnijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Vācijas, Dānijas, Jaunzēlandes, Ungārijas un Somijas.