Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Vēl nav apstiprināts finansējums spīdveja "Grand Prix" posma norisei Latvijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vēl nav apstiprināts finansējums spīdveja "Grand Prix" posma norisei Latvijā
Andžejs Ļebedevs

Vēl nav apstiprināts finansējums, kas ir nepieciešams, lai Latvija varētu uzņemt pasaules čempionāta jeb "Grand Prix" posmu spīdvejā, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Treka komisijas vadītājs Vladimirs Ribņikovs.

Nākamā gada spīdveja "Grand Prix" kalendārā ir iekļauts posms Latvijā, kura norises vieta varētu būt Rīga.

Licences maksa sacensību rīkošanai ir 200 000 eiro, turklāt, ja sacensības notiktu Rīgā, tad būtu nepieciešams finansējums, lai uzlabotu Biķernieku treku. Iepriekš Ribņikovs skaidroja, ka finansējuma un norises vietas jautājumu nepieciešams atrisināt līdz novembra beigām.

"Pagaidām nepieciešamais finansējums nav apstiprināts, taču ceram visu nokārtot līdz Jaunajam gadam," atklāja Ribņikovs, kurš vēl nevarēja apstiprināt, ka sacensības tiešām notiks Rīgā.

Nav izslēgta sacensību aizvadīšana Daugavpilī, ja galvaspilsēta tomēr nevarēs uzņemt mačus.

2023. gada sezonā "Grand Prix" pirmais rezervists ir Latvijas vadošais spīdvejists Andžejs Ļebedevs, kuram ir labas izredzes piedalīties vairākos seriāla posmos. Mājiniekiem ir iespēja tikt pie rīkotāju speciālā ielūguma jeb "wild card", tādējādi Latvijā varētu startēt vismaz divi pašmāju motosportisti.

Jau 2014. gadā tās bija plānotas Rīgā, tomēr pēc lietus Biķernieku trases mototreks nebija gatavs uzņemt sacensības, tāpēc mači steidzamības kārtā tika pārcelti uz Daugavpili. Latgales pilsēta pirmo reizi šīs sacensības rīkoja jau 2006. gadā.

Plānots, ka Rīga varētu uzņemt sezonas sesto posmu, kas norisināsies 12. augustā. "Grand Prix" kalendārā iekļauti desmit posmi, čempionātam norisinoties no 29. aprīļa līdz 30. septembrim.

Dienu pirms "Grand Prix" posma norises Latvijā iecerēts rīkot arī komandu U-21 pasaules čempionātu.