Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs ceturtais Žarnovicē, Francis Gusts - atgriežas

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs ceturtais Žarnovicē, Francis Gusts - atgriežas
Andžejs Ļebedevs - ceturtais atklātajā Slovākijas čempionātā spīdvejā.

Slovākijas atklātajā čempionātā spīdvejā Žarnovices mototrekā ceturto vietu finālbraucienā ieņēma Andžejs Ļebedevs, bet Francim Gustam tās bija pirmās sacensības pēc pērn gūtā smagā savainojuma un viņam pavisam maz pietrūka, lai iekļūtu finālā. Ričardam Ansviesulim - 17. vieta starp 27 spīdvejistiem.

Sacensības ritēja netradicionālā veidā - katrā braucienā startēja pieci spīdvejisti, pavisam notika 25 braucieni, pēc kuriem seši labākie startēja finālā. Punkti par vietām braucienā - 4,3,2,1 un 0.

Jau pašā pirmajā braucienā startēja Francis Gusts un pārsteidza - viņš uzvarēja un atstāja aiz sevis trīskārtējo pasaules čempionu britu Taiu Vofindenu. Andžejs Ļebedevs sāka ar otro vietu aiz dāņa Matiasa Nīlsena. Arī Ričards Ansviesulis savā pirmajā braucienā bija otrais - aiz poļa Adriana Galas.

Turpinājumā Gustam bija trešā un otrās vieta, tad kritiens, kad viņš brauca otrajā vietā un tas droši vien atņēma iespēju tikt finālā, kā arī uzvara pēdējā braucienā. Summā - 8. vieta. Ļebedevs vēl divas reizes finišēja otrais un divreiz uzvarēja, kas deva vietu finālā. Ansviesulim turpinājumā četras trešās vietas.

Finālā uzvarēja mājinieks Martins Vaculiks, otrais - čehs Vāclavs Miliks, trešais - Vofindens, ceturtais - Ļebedevs, piektais - dānis Madss Hansens, sestais - Nīlsens.