Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”

Nobraukt stabili, ar labie rezultātiem, ir Andžeja Ļebedeva šī gada galvenais mērķis. “Parādīt sevi ar labiem panākumiem Pasaules čempionāta posmos. Pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu Pasaules līmeņa spīdveja braucējs. Šogad startēšu Eiropas čempionātā visos četros fināla posmos. Kā pirmais latviešu spīdvejists, braukšu visu Pasaules čempionātu. Tas ir liels panākums man, Latvijas Motosporta federācijai, valstij, motosportam kopumā,” saka Andžejs Ļebedevs.

2024. gada spīdveja sezonai sportists gatavojas tāpat kā iepriekšējām sezonām. Viņš izmanto pārbaudītas metodes, iekļaujot sagatavošanās ciklā arī ko jaunu. “Mājās pavadīju visu ziemu, bija daudz darba sporta zālē, daudz darba ar maniem treneriem un fizioterapeitiem. Sakārtoju savas veselības problēmas, kas sezonas laikā bija sakrājušās. Pēc tam biju treniņnometnē Spānijā. Tur trenējos ar motokrosa motociklu,” stāsta Andžejs Ļebedevs.

Tā ir neatņemama sastāvdaļa spīdveja sagatavošanās posmā. Tas sportistam dod pārliecību uz motocikla, trenē fizisko sagatavotību. Braucot motokrosā, strādā viss ķermenis, visas muskuļu grupas. Tas spīdveja braucējam palīdz labāk sagatavoties sezonai, kā arī iztikt bez traumām.

“Sezonas laikā nogurums sakrājas. Sezonā ir daudz sacensību. Pagājušajā gadā startēju vairāk kā 70 sacensībās. Arī šī sezona būs gara, būs daudz jābrauc. Esmu cītīgi tai gatavojies, ceru, ka līdz sezonas izskaņai spēka pietiks,” saka sportists un turpina “gaidām sezonu, braucam treniņus, sākam jau trenēties trekā. Mūsu sporta veidam laikapstākļi jau ir piemēroti braukšanai trekā. Polijā un Ungārijā biju īsajā treniņnometnē uz treka. Tiešām gaidu sezonas sākumu. Latvijas spīdvejam liela sezona. Daudz izaicinājumu. Raugos uz sezonu optimistiski, lai spertu nākamos soļus uz priekšu. Ceru, ka viss izdosies!” tā Andžejs Ļebedevs.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksa
LaMSF preses sekretāre

  +1 [+] [-]

, 2024-03-20 19:43, pirms mēneša
Lai viss iecerētais izdodas!

     [+] [-]

, 2024-03-20 23:52, pirms mēneša
paldies Tev ,ka varesu skatities augstaka limena sacensibas, jo man patik spidveijs ,esu Daugavpili bijis ari pirmaja pasaules ccempii kad bija sabraukusi vsa Latvijas valdiba un man bija ssoks kad iegaju tualete nolasit alinnu , visa grida bija noseeta ar latvijas karodzinniem , vienkarssi sarkan balta grida un to nespeju paskaidrot savam 7g. vecejam delam kurss pazist Latvijas karogu un kads vel ssaubas , ka jasit tos utainos UKRAINA

     [+] [-]

, 2024-03-21 08:05, pirms mēneša
Sen jau esi pārliecinājis un pierādījis. Veiksmi