Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs nepārspējams Olhingā, Gustam divas uzvaras Vofindena jubilejā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs nepārspējams Olhingā, Gustam divas uzvaras Vofindena jubilejā
Andžejs Ļebedevs (pa kreisi) septiņas reizes bija nepārspējams Olhingā.

Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs uzvarēja 7 no 7 braucieniem starptautiskās sacensībās "German Speedway Masters" un pārliecinoši ieņēma pirmo vietu, bet Francis Gusts ieguva 7 punktus, ieņēma 7. vietu un guva divas uzvaras braucienos trīskārtējā pasaules čempiona Taia Vofindena jubilejas sacensībās Vroclavā.

"German Speedway Masters" sacensībās pavisam ir trīs posmi un pirmajā no tiem Olhingā triumfēja Andžejs Ļebedevs. Viņš pārliecinoši uzvarēja savos piecos braucienos pamatsacensībās, bet tad arī pusfinālā un finālā. Tikai vienā braucienā - pusfinālā - tuvākais sekotājs (18 gadus vecais vācu talants Noriks Blēdorns) atpalika no daugavpilieša mazāk par pustaisni. 21 punkts no 21 iespējamā. Otrais finālā bija Blēdorns, bet trešais - dānis Madss Hansens.

Bija arī komandu jeb pāru ieskaite, kur rēķināja kopā abu braucēju iegūtos punktus. Ļebedevs bija salikts pārī ar Selīnu Lībmani, 20 gadus vecā vāciete ieguva tikai vietu punktu, taču ar 22 punktiem "Vier Tore Neubrandenburg" pāris posmā ieņēma 3. vietu. Uzvarēja Blēdorns ar Hansenu, bet otrie bija polis Gžegožs Zengota un vācietis Ēriks Riss (divkārtējais pasaules čempions garajā trekā jeb hipodromā pusfinālā izstājās motocikla defekta dēļ).

Jau rīt Andžejam Ļebedevam Eiropas čempionāta jeb SEC fināla pretendentu sacensības Krško mototrekā Slovēnijā.
Tais Vofindens jau desmit sezonas aizvada Vroclavas "Betard Sparta" rindās un tam par godu risinājās sacensības ar triju bijušo pasaules čempionu un vēl sešu šīs sezonas SGP seriāla dalībnieku piedalīšanos. Pirmajos divos savos braucienos šā gada junioru pasaules čempionāta vicelīderis Francis Gusts palika bez punktiem, bet tad trijos atlikušajos braucienos ieguva 7 no 9 iespējamajiem punktiem. Vispirms viņš finišēja trešais aiz 2017. gada pasaules vicečempiona Patrika Dudeka un 2012. gada pasaules čempiona austrālieša Krisa Holdera (apsteigts Vroclavas kluba juniors Mihals Curziteks), bet tad divas reizes pēc kārtas uzvarēja. 15. braucienā Gusts divus apļus brauca priekšā pašam Vofindenam, trešajā aplī brits viņu apsteidza un - piedzīvoja kritienu. Atkārtotā braucienā Gusts pārliecinoši pieveica dāni Jonasu Jepesenu. 18. braucienā Gusts pirmajā līkumā apsteidza SGP seriāla vicelīderi Maceju Janovski, izvirzījās vadībā un uzvarēja. Janovskis finišā bija trešais, bet otrais - 2020. gada junioru pasaules čempions austrālietis Džeimons Lidsejs. 7 punkti deva 7. vietu.

Smags kritiens notika 12. braucienā - Gļebs Čugunovs motocikla defekta dēļ zaudēja ātrumu, viņā ietriecās anglis Roberts Lamberts un no sadursmes nepaspēja izvairīties arī dānis Matiass Nīlsens. Čugunovs tika nogādāts slimnīcā, taču lūzumu par laimi nav, nevarēja turpināt sacensības arī Nīlsens. Savukārt Lamberts kļuva par sacensību uzvarētāju - četru labāko finālā viņš pārspēja savu tautieti Danielu Bjūliju, SGP seriāla līderi poli Bartošu Zmarzliku un jau pieminēto Dudeku. Jubilārs Vifindens sakrāja 8 punktus un ieņēma 6. vietu.

Pauzē starp braucienu sērijām publiku izklaidēja četrkārtējais pasaules čempions amerikānos Gregs Henkoks - 52 gadus vecais meistars (tagad viņš ir viens no treneriem Vroclavas komandā) nodemonstrēja lielisku braukšanu un publika ar ovācijām uzņēma viņa uzstāšanos.

Daugavpils "Optibet Lokomotīve" leģionārs anglis Adams Eliss kopā ar poli Tobiašu Musielaku un Konoru Monteinu ieņēma otro vietu Premiership pāru čempionāta 2. posma sacensībās Īpsvičā. "Sheffield Tigers" motobraucēji sakrāja visvairāk punktu, bet finālā tomēr piekāpās pārim no vietējās komandas "Witches" - austrāliešiem Džeisonam Doilam un Trojam Batčeloram. Elisa rēķinā - 10 punktu (šajā sacensībās par pirmo vietu braucienā 4 punkti, par otro - 3, par trešo - 2 un par ceturto - nav punktu). Pēc diviem no sešiem posmiem "King's Lynn" un Šefīldas komandām ir pa 16 punktiem, Īpsvičai - 14 punktu (uzvara finālā - 12 punktu, otrā vieta - 8 punkti, zaudētājiem pusfinālā - 6 punkti, 4. vieta pamatsacensībās - 4 punkti; pirmā komanda pēc pamatsacensībām uzreiz ir finālā, bet otrā un trešā vieta sacenšas pusfinālā).