Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gusts: "Biķernieku spīdveja trekā ļoti daudz izsaka starts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gusts: "Biķernieku spīdveja trekā ļoti daudz izsaka starts"
Francis Gusts. Foto: FIM Speedway

FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensību nedēļas nogale Rīgā sāksies piektdien, 6. septembrī, kad Biķernieku trases spīdveja trekā norisināsies DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga, par uzvaru cīnoties FIM pasaules spīdveja čempionāta U-21 vecuma grupas dalībniekiem. SGP2 čempionātā šogad startē arī Latvijas spīdveja juniors Francis Gusts, kurš pirms māju posma atklāja savas domas par gaidāmajām sacensībām.

Pastāsti, kāda Tev ir šī spīdveja sezona un vai esi apmierināts ar sniegumu līdz šim?

Francis Gusts: “Nevarētu teikt, ka pats esmu ļoti apmierināts, bet galvenais, ka izdevies iztikt bez tādām lielām traumām. Gribētos labāk nostartēt gan Polijas līgas sacensībās, gan SGP2 čempionātā, bet kopumā, galvenais, ka bez traumām. Noteikti ir ko mācīties no šīs sezonas.”

Kā Tev patīk Biķernieku spīdveja treks, varbūt ir kāda nianse ar ko šis treks atšķiras no pārējiem?

F.G.: “Biķernieku treks atšķiras ar savu ģeometriju. Ļoti daudz izsaka starts – kurš “paņem” startu, tas arī aizbrauc kā līderis. Jāsaka gan, ka liela nozīme ir arī trases sagatavošanai – tad var būt arī vairāk trajektoriju, vairāk apdzīšanu.”

Kādas ir sajūtas startēt māju posmā? Vai skatītāji un māju sienas Tev palīdz vai uzliek papildu spiedienu?

F.G.: “Es domāju, gan viens, gan otrs. Protams, māju sienas palīdz, bet tai pat laikā, vēlos visiem parādīt, ko spēju. Tāpat jau pirms sacensībām vienmēr ir satraukums, un Latvijas posms noteikti nebūs izņēmums.”

Ar kādu rezultātu būtu apmierināts piektdienas vakarā?

F.G.: “Galvenais ir tikt pusfinālos, un tālāk jau jāskatās. Tas šajos posmos ir galvenais – tikt pusfinālos, lai būtu iespēja tikt uz finālu, un tad jau skatīsimies kā sanāks.”

Kādi vispār ir plāni atlikušajai sezonas daļai?

F.G.: “Pēc sacensībām Rīgā man paredzēti starti divās Polijas līgās, tāpat arī pēc SGP2 čempionāta noslēdzošais posms Toruņā, Polijā.”

Noslēgumā, pastāsti, kāpēc cilvēkiem būtu jāatnāk klātienē vērot spīdveja sacensības Rīgā?

F.G.: “Manuprāt, tā skaņa ir iespaidīga – tribīnes ir tik tuvu un var dzirdēt kā atbalsojas motociklu skaņas. Tāpat papildu adrenalīnu noteikti rada tas, ka brauc savējie, un ir kam sekot līdzi un pārdzīvot. Spīdvejs ir ļoti skatāms, jo sacensības var nobraukt divās stundās. Viss notiek ļoti strauji un ātri mainās, minūtē četru apļu brauciens un tad jau nāk nākamais."

FIM SGP2 pamatsastāva braucējam Francim Gustam DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga sacensībās pievienosies arī Ņikita Kauliņš, kurš saņēmis sacensību īpašo ielūgumu. Tāpat sacensībām gatavojas divi trases rezervisti – Damirs Fiļimonovs un Artjoms Juhno, kuri nepieciešamības gadījumā var aizstāt kādu no pamatsastāva braucējiem.