Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Zviedrijā zaudējums gan Ļebedevam, gan Gustam

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Zviedrijā zaudējums gan Ļebedevam, gan Gustam
Andžejs Ļebedevs mačā ar Bauhaus-Ligan gaalveno favorītu ieguva 9 punktus. Foto: Roffe Lundstedt / www.speedwayfoto.com

Zviedrijas spīdveja Bauhaus-Ligan čempionāta pirmajos mačos zaudējumu viesos piedzīvoja gan Andžeja Ļebedeva, gan Franča Gusta pārstāvētās komandas. Vienā no pasaules spēcīgākajām spīdveja līgām šosezon piedalās astoņas komandas. Titula īpašniece ir Molillas komanda "Dackarna".

Par neapstrīdamu šīs sezonas favorīti Bauhaus-Ligan čempionātā tiek uzskatīta "Lejonen Gislaved" komanda. Nav brīnums, jo "Lauvu" rindās ir divkārtējais pasaules čempions un šā gada GP seriāla pirmā posma uzvarētājs polis Bartošs Zmarzliks, viņa tautieši - 2017. gada pasaules vicečempions Patriks Dudeks, pagājušā gada pasaules junioru čempions Jakubs Miškovjaks, 2020. gada pasaules junioru vicečempions Dominiks Kubera (pērn viena otrā un viena trešā vieta GP posmos), viens no labākajiem zviedru spīdvejistiem Olivers Berntzons, viens no Francijas izlases pamatsastāva braucējiem Dimitrijs Beržē, kā arī talantīgi zviedru juniori. Zviedrijas spīdveja līgā katrā mačā jābūt vismaz diviem vietējiem braucējiem, turklāt nav svarīgi - pieaugušie braucēji (vecāki par 21 gadu) vai juniori, tā ka ir iespēja izmantot plašu leģionāru loku. Tieši ar "Lauvām" pirmo maču viesos aizvadīja Andžeja Ļebedeva pārstāvētā komanda "Rospiggarna Hallstavik".

Savainojuma dēļ "Lejonen" rindās nebija Kuberas, taču visi pārējie bija ierindā. Galarezultātā favorīti uzvarēja ar 52:38, taču nemaz tik viegli viņiem neklājās. Pirmajā braucienā Ļebedevs un Timo Lahti (soms brauc ar zviedru licenci, tāpēc nav leģionāra statusā) piekāpās tikai Miškovjakam, toties atstāja aiz sevis Zmarzliku - 3:3, bet junioru braucienā viesi uzvarēja ar 5:1 un 8:4 summā viņu labā. Arī pēc pieciem braucieniem viesi bija vadībā (16:14), bet tad sekoja trīs pēc kārtas 5:1 "Lauvu" uzvaras un svaru kausi nosvērās mājinieku pusē. Ļebedeva rēķinā - 9 punkti (divas uzvaras un trīs trešās vietas).

Franča Gusta pārstāvētā "Masarna Avesta" viesos ar 43:47 zaudēja :"Kumla Indianerna" komandai. Gusts sāja ar uzvaru junioru braucienā (pārim 3:3), tad bija otrais aiz austrālieša Maksa Frika (pārim atkal 3:3), bet tad trīs reizes finišēja ceturtais un bez punktiem. Gustu nācās braukt pret spēcīgiem mājinieku pāriem (piemēram - Nīlsu Kristianu Iversenu un Dāvidu Bellego, Iversenu un Krisu Holderu), tā ka atkal tika iegūta vērtīga pieredze. Summā 5 punkti, kaut pats motobraucējs, protams, cerēja iegūt vairāk. Tas Gustam bija ceturtais mačs četrās dienās un tas vēl nav viss - šodien mačs Dānijas spīdveja līgā "Grindsted" komandas rindās... Tāds grafiks un turklāt vēl tik augsta līmeņa sacensībās 19 gadus vecā spīdvejista karjerā vēl nav bijis (jau 7. maijā Krško junioru pasaules čempionāta pusfināls, bet 8. maijā - kārtējais mačs Poznaņas komandas rindās Polijas 2. līgā).