Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Uzvar "Optibet Lokomotīve", uzvar Andžejs Ļebedevs, uzvar Francis Gusts

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Uzvar "Optibet Lokomotīve", uzvar Andžejs Ļebedevs, uzvar Francis Gusts
Renē Bahs (vadībā) mačā ar Žešuvas komandu nevienā no saviem braucieniem nebija zemāk par otro vietu.

Uzvaru svētdiena Latvijas spīdvejā - Daugavpils "Optibet Lokomotīvei" uzvara Polijas 2. līgas mačā, uzvaras arī Andžeja Ļebedeva un Franča Gusta pārstāvētajām komandām attiecīgi 1. un 2. līgā mačos, kuros abi Latvijas spīdvejisti bija starp labākajiem.

Paredzējums par "Optibet Lokomotīve" spraigu maču ar Žešuvas komandu "Texom Stal" piepildījās pilnībā, par ko liecina arī galarezultāts - 47:42 daugavpiliešu labā. Sestā brauciena beigās Pāvels Mesjoncs pašās beigās apsteidza Jevgeņiju Kostigovu, viesi uzvarēja ar 5:1 un izvirzījās vadībā - 19:17. Par laimi - pirmo un pēdējo reizi, jo jau nākamajā braucienā ar 5:1 uzvaru atbildēja Daniils Kolodinskis un dānis Renē Bahs. "Loko" atguva vadību - 22:20. Mača likteni lielā mērā izšķīra 10. un 11. brauciens - vispirms 5:1 uzvaru atveda anglis Adams Eliss un austrālietis Niks Moriss, bet tad ar 4:2 savā braucienā uzvarēja Bahs un Eliss. Četrus braucienus pirms mača beigām rezultāts kļuva 37:29 mājinieku labā. Pirms pēdējiem diviem braucieniem - 42:36 un teorētiski Žešuvas komanda vēl pat varēja uzvarēt. Vēl vairāk - priekšpēdējā braucienā kritienu piedzīvoja Kostigovs un atkārtotā braucienā Moriss palika viens pret Hubertu Lengoviku un Markusu Birkemosi. "Loko" austrālietis pārliecinoši uzvarēja un pirms pēdējā brauciena uzvara jau bija nodrošināta - 45:39.

Bahs un Moriss ieguva pa 11 punktiem, Elisam - 8, Kolodinskim - 7, Kostigovam - 6, Ernestam Matjušonokam - 3 un Ričardam Ansviesulim - viens punkts. Mazāk punktu nekā gaidīts atveda Kostigovs un Ansviesulis, taču labi, ka abi vispār varēja piedalīties mačā un darīja, ko spēja - vienā no treniņiem abi piedzīvoja sāpīgus kritienus, nopietnu savainojumu nav, taču neietekmēt sniegumu tie nevarēja. Toties savu līdz šim labāko maču aizvadīja Kolodinskis, kuram šī ir pirmā sezona pieaugušā statusā. Savukārt visi trīs leģionāri atkal apliecināja, ka tas šosezon būs liels Daugavpils komandas spēks.

Ar 5 punktiem trijos mačos "Loko" turnīra tabulā ir otrajā vietā aiz Poznaņas komandas, kurai ir 6 punkti četros mačos. Trešā ar 4 punktiem trijos mačos ir Tarnuvas komanda. Nākamais mačs daugavpiliešiem būs 8. maijā Opolē ar vēl vienu no 2. līgas favorītēm "OK Bedmet Kolejarz" komandu. Savukārt Daugavpilī 7. maijā notiks U21 junioru pasaules čempionāta pusfināls, kurā Latviju pārstāvēs Ansviesulis un Matjušonoks (Francis Gusts brauks pusfinālā Krško mototrekā Slovēnijā).

Poznaņas komanda savā mototrekā ar 52:38 pārspēja Opoles spīdvejistus, kuru rindās nebija viena no komandas līderiem zviedra Pontusa Aspgrena (bija klāt, bet nebrauca - acīmredzot kritiena sekas SEC kvalifikācijā). Francis Gusts Poznaņas komandas rindās uzvarēja četros braucienos pēc kārtas, tad bija trešais un ar 13 punktiem kļuva par rezultatīvāko "Skorpinu" rindās.
Polijas 1. līgas čempionātā Krosno komanda "Cellfast Wilki" savā mototrekā ar 61:29 sagrāva Lodzas komandu "Orzel". Andžeja Ļebedeva rēķinā - 13 no 15 iespējamajiem punktiem un arī viņš bija rezultatīvākais savā komandā.