Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vilkss: ''Mazais dalībnieku skaits Skotijā - parodija, nevis rallijs''

Vilkss: ''Mazais dalībnieku skaits Skotijā - parodija, nevis rallijs''
Kriss Mīke Skotijas rallijā
Foto: ewrc.cz

Pērnā gada ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla čempions, ziemeļīru rallija braucējs Kriss Mīke, kā arī britu pilots Gajs Vilkss uzskata, ka Skotijas IRC posmam pēc iespējas ātrāk jābūt iekļautam Britu rallija čempionātā. Abi sportisti ir sašutuši par mazo dalībnieku skaitu šajā rallijā, kurš notika aizvadītajā nedēļas nogalē.

Kriss Mīke un Gajs Vilkss, kuri abi savulaik ir braukuši Britu rallija čempionāta ietvaros, pēc aizvadītā Skotijas IRC rallija, kurš notika pagājušajā nedēļas nogalē, bija ļoti apmierināti ar pašu posma, taču piebilda, ka bija apstulbuši no tā, ka šim rallijam dalību bija pieteikušas tik maz sportistu. Proti, šim grants seguma rallijam, kurš IRC ietvaros notika tikai otro reizi (pirmo reizi pērn), dalību pieteica tikai 22(!) ekipāžas (pērn 32). Uz starta gan izgāja par vienu ekipāžu mazāk, bet beigās finišēja tikai 10 ekipāžas.

Abi piloti uzskata, ka, Skotijas IRC posma iekļaušana Britu rallija čempionātā, noteikti palielinās dalībnieku skaitu, kā arī vairos popularitāti. ''Es to vienkārši nesaprotu. Uzskatu, ka šim posmam noteikti jābūt iekļautam Britu rallija čempionātā. Tā ir parodija, nevis rallijs, ja ņem vērā, cik maz dalībnieku šogad bija pieteikušies. Domāju, ka arī organizatorus šajā ziņā skars ļoti lieli zaudējumi,'' tā Vilkss, kurš Skotijā izstājās rallija otrajā dienā.

Viņam piebalsoja arī Mīke, kurš Skotijā ieguva 3. vietu: ''Nenoliedzami, šis ir viens no labākajiem rallijiem pasaulē un noteikti viens no labākajiem, kādā es jebkad esmu braucis, gan organizēšanas, gan ceļu perspektīvu ziņā. Nākotnē tam noteikti ir jābūt daļai no Britu rallija čempionāta.''

Jāatzīmē, ka Skotijas IRC posmu apmeklēja arī Britu rallija čempionāta menedžeris Marks Teilors, taču viņam nav plānu nākotnē papildināt čempionāta kalendāru ar šo ralliju.

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com