Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jauno rallija auto prezentējusi "Lancia"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jauno rallija auto prezentējusi "Lancia"
Foto: Lancia

Pasaules rallija čempionāta leģenda "Lancia" oficiāli prezentējusi savu jauno sacīkšu auto "Ypsilon Rally4 HF".

"Lancia" atgriešanās rallija apritē tiek gaidīta ar vislielāko nepacietību. Daži cerēja, ka "Stellantis" grupā ietilpstošais ražotājs pat varētu izlemt par savas "Rally1" programmas veidošanu, taču pagaidām tas paliek attāls mērķis.

Šobrīd "Lancia" izstrādājusi "Rally4" kategorijai atbilstošu priekšpiedziņas sacīkšu auto, kas aprīkots ar 1.2 litru turbo motoru un spēj attīstīt 212 zirgspēku jaudu.

Pasaules čempionātā pašlaik nav atsevišķas klases "Rally4" mašīnām, bet tāda ir Eiropas rallija čempionātā un daudzos nacionālajos čempionātos.

Pašlaik vēl nav paziņots, kad "Lancia Ypsilon Rally4 HF" automašīna būs redzama pirmajās sacīkstēs, bet debija varētu notikt nākamā gada sākumā. Ja šis modelis izrādīsies veiksmīgs, ļoti iespējams, nākotnē "Lancia" varētu uzsākt arī jaudīgāku rallija spēkratu ražošanu.

"Lancia" rallija projekta padomnieks ir neviens cits kā divkārtējais WRC čempions Miki Biasjons. Abus savus titulus viņš 1988. un 1989. gadā izcīnīja ar "Lancia Delta Integrale" automašīnu. Itāļa kontā ir uzvaras 17 posmos, no kurām 16 gūtas tieši ar "Lancia".

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv