Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: "Ja Noivils brauks ar prātu, man nav izredžu uz titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks: "Ja Noivils brauks ar prātu, man nav izredžu uz titulu"
Ots Tanaks. Foto: Hyundai Motorsport

Ots Tanaks ir vienīgais pilots, kurš vēl saglabā matemātiskas izredzes WRC pēdējā posmā Japānā uzveikt Tjerī Noivilu cīņā par titulu. Igaunis gan atzīst, ka to paveikt ir maz izredžu.

Pēc notikumiem bagātā Centrāleiropas rallija, kurā Tanaks izcīnīja uzvaru, bet otrs "Hyundai" komandas pilots Noivils guva trešo vietu, abu starpā ir 25 punkti. Japānas rallijā, kas notiks novembra otrajā pusē, būs pieejami maksimums 30 punkti, līdz ar to Tanakam nepietiks ar uzvarēšanu vien - jāsagaida arī, ka komandas biedrs iedzīvojas nepatikšanās.

"Tas daudz ko var mainīt," secina Tanaks. "Citādi nezinu, ko varam izdarīt pie šīs punktu skaitīšanas sistēmas, bet darīsim visu, ko varēsim. Ja Tjerī Japānā brauks ar prātu un paveiks labu darbu, nevienam nav izredžu. Turklāt mums arī ir atbildība par ražotāju čempionātu. Priekšā vēl liels darbs, nevaram domāt tikai par braucēju ieskaiti. Mums ir atbildība arī par komandu."

Centrāleiropas WRC posmā "Toyota" izdevās pietuvoties "Hyundai" komandai kopvērtējumā līdz 14 punktu atstatumam, līdz ar to šajā vērtējumā cīņa par titulu ļoti saspringta.

Jāuzsver, ka vienu no tituliem "Hyundai" nometne jau garantējusi, jo nevienas citas komandas ekipāža braucēju ieskaitē vairs uzvarēt nevar.

"Esam izpildījuši pusi no mērķa, nodrošinājuši titulu braucēju ieskaitē, bet nezinām, kurš būs čempions, tāpēc vēl negribam svinēt," sacīja komandas vadītājs Sirils Abitebūls. "Bet šo savu misiju esam izpildījuši, tāpēc varam atviegloti uzelpot. Redzēsim, ko varam paveikt Japānā."

Japānas asfalta rallijs norisināsies no 21. līdz 24. novembrim, dalībniekiem veicot 21 ātrumposmu ar kopējo garumu 302.59 kilometri. "Toyota" komanda apstiprinājusi, ka izšķirošajā cīņā par ražotāju titulu to pārstāvēs Elfins Evanss, Takamoto Katsuta un Sebastjēns Ožjē, kamēr "Hyundai" sastāvā brauks Tanaks, Noivils un Andreass Mikelsens.

WRC kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv