Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nākamgad WRC punktus atkal plāno piešķirt tikai posmu finišā

Juris Grīns
Juris Grīns

Nākamgad WRC punktus atkal plāno piešķirt tikai posmu finišā
Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Uz 2025. gada WRC sezonu tiks mainīta esošā punktu skaitīšanas sistēma, atgriežoties pie līdzīgas, kāda izmantota jau iepriekš. Vēl gan to jāapstiprina Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sēdē.

Šogad ieviestā punktu sistēma guvusi negatīvas atsauksmes gan no līdzjutējiem, gan sportistiem. Šajā WRC sezonā punkti vispirms tiek piešķirti jau pēc sestdienas ātrumposmiem, bet pēc tam vēl arī par sniegumu svētdienā. Sestdien gūtos punktus ekipāža saglabā, ja finišē svētdienas ātrumposmos. Tāpat papildus punkti pienākas par sasniegumiem noslēdzošajā "Power Stage" ātrumposmā.

WRC sacensību organizatori Centrāleiropas rallijā nāca klajā ar variantu, kāda varētu izskatīties punktu skaitīšanas sistēma nākamgad. Tā paredz, ka punkti tiks piešķirti tikai pēc svētdienas ātrumposmiem, izmantojot sistēmu 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. Tāpat papildus pieci punkti būs iegūstami par ātrāko rezultātu summējot svētdien veikto ātrumposmu rezultātus un piecus punktus varēs saņemt arī par uzvaru "Power Stage".

Pašreizējā punktu sistēma tiek uzskatīta par pārāk sarežģītu, kā arī mazina rallijā izcīnītās uzvaras vērtību, jo pilots, kurš ieguvis zemāku pozīciju, teorētiski var izcīnīt vairāk punktus. Tā tas bija arī iepriekšējā posmā Centrāleiropas rallijā, kur uzvarēja Ots Tanaks, bet vairāk punktus izcīnīja otrās vietas ieguvējs Elfins Evanss.

Tiek ziņots, ka jaunā punktu skaitīšanas sistēma tiks apstiprināta FIA WMSC sēdē, kas plānota decembrī Ruandā.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 13:47, pirms 4 stundām
Nu tad tomēr pašiem palika par grūtu rēķināt.