Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pajari: "Ceru, ka šīs nav beigas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Pajari: "Ceru, ka šīs nav beigas"
Foto: Dirtfish.com

Centrāleiropas rallijā Sami Pajari nespēja sasniegt finišu un atkārtot iepriekš sasniegtos augstos rezultātus. Sportists cer, ka piedzīvotā avārija nav beigas viņa sapnim par karjeru "Rally1" kategorijā.

Pajari ekipāža atradās ļoti stabilā sestajā vietā, kad svētdienas pirmajā ātrumposmā pie neliela ātruma līkumā piedzīvoja avāriju. Somu sportists atzina, ka negadījums nav bijis smags, taču nolemts izstāties piesardzības dēļ.

"Patiešām nevaru pateikt, kas notika," viņš stāsta par avāriju. "Mašīna mazliet palēcās un līkumā izslīdēja. Apmetām trīs nelielus kūleņus. Pašai mašīnai bojājumi nebija lieli, varbūt varējām turpināt braukšanu, bet šajā situācijā tam nebūtu bijusi jēga. Stenogrammā līkums, manuprāt, bija ierakstīts pareizi, tajā nebija nekā pārsteidzoša. Līdz tam sacensības mums ritēja nevainojami. Citur bija vietas, kur neatradās tādi nelieli grāvji, bet šajā gadījumā mums nepaveicās ar to."

Pajari šīs bija trešās pasaules čempionāta sacensības pie "Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid" stūres. Somijā viņš pārsteidza ar ceturto vietu, bet Čīlē ierindojās sestajā pozīcijā. Braucēja turpmākie plāni "Rally1" klasē ir neskaidri, lai gan zināms, ka viņš pretendē uz vienu no 2025. gada pilotu vietām "Toyota Gazoo Racing" komandā.

"Es ceru vēl braukt ar šo mašīnu," sacīja Pajari. "Ceru, ka šīs nebija beigas."

Komandas vadītājs Jari-Mati Latvala: "Sacensībās, kurās nākas izstāties, vienu vai divas reizes sezonā gadās par pašiem labākajiem braucējiem, es Sami to teicu. Kaut kāda iemesla dēļ priekšējais ritenis izslīdēja no trases. Varbūt viņš par ātru uzspieda uz gāzes pedāļa. Sliktākais ir avarēt, kad īsti nesacenties ne ar vienu. Bet šis negadījums neko nemaina. Viņš bija ceturtais Somijā un parādīja ļoti labu ātrumu Čīlē. Un arī šeit, pirms avārijas, Sami parādīja, ka spēj braukt ātri arī uz asfalta. Tagad svarīgi tikt pāri šai situācijai. Drīz sākas testi pirms Japānas rallija un tur Sami ir izredzes kļūt par WRC2 čempionu."

Pasaules čempionāta noslēguma posmā Japānā Pajari atgriezīsies pie "Toyota GR Yaris Rally2" mašīnas stūres. WRC2 klases kopvērtējumā viņš atrodas otrajā vietā un saglabā izredzes kļūt par čempionu, ja izdosies izcīnīt gana daudz punktus, lai aizsteigtos priekšā sezonas līderim Oliveram Solbergam.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv