Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis un Nitišs pirmajā dienā Barselonā cīnās par pusfinālu

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis un Nitišs pirmajā dienā Barselonā cīnās par pusfinālu
Reinis Nitišs cīņā ar konkurentu
Foto: reinisnitiss.com

Pēc aizvadītās pirmās sacensību dienas pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Spānijā, Barselonas trasē devīto vietu ieņem "World RX Team Austria" pilots Jānis Baumanis, kamēr Reinis Nitišs, kurš uz šīm sacīkstēm atgriezies "Olsbergs MSE" komandas sastāvā, ierindojas 11. pozīcijā. Līderis ir zviedrs Timijs Hansens.

Reinis Nitišs pirmo kvalifikācijas sacīksti noslēdza ar 16. rezultātu absolūtajā ieskaitē, kamēr otrajā braucienā spēja uzvarēt, kopsummā sasniedzot sesto ātrāko laiku, kas dienas noslēgumā deva 11. vietu.

"Vēl nepieciešams nedaudz laika, lai justos komfortabli jaunajā mašīnā, bet uz to eju - soli pa solim," pēc pirmā brauciena atzina Reinis Nitišs. "Visādi citādi diezgan sakarīgs brauciens, bez lielām kļūdām un tikai vienu nelielu saķeršanos ar Timo Šaidera stūrēto "Seat"."

Pēc otrā brauciena Nitišs sacīja: "Tīrs brauciens un konkurētspējīgs laiks. Es zinu, ka varu braukt vēl ātrāk, taču pagaidām vēl mazliet trūkst pārliecības. Jautrība turpināsies rīt!"

Jānis Baumanis pirmajā kvalifikācijā sasniedza astoto rezultātu, kamēr tehniskas problēmas liedza uzlabot rezultātu otrajā sacīkstē, dienas izskaņā sportistam ieņemot devīto vietu.

"Savā otrās kvalifikācijas braucienā ātrumkārbas defekta dēļ finišēju ceturtais, tādējādi divu braucienu summā pirmās dienas noslēgumā esmu devītais," atzina Baumanis.

Līderis pēc pirmās dienas ir Timijs Hansens, kuram seko Matiass Ekstrēms un Adreass Bakeruds, kamēr sezonas līderis Peters Solbergs ieņem ceturto vietu.

Svētdien gaidāmas atlikušās divas kvalifikācijas kārtas, kā arī pusfināls, kurā iekļūs 12 ātrākie sportisti, un fināls, ar sešu ātrāko pusfināla pilotu piedalīšanos.

Barselonas posma kopvērtējums pēc 1. dienas

VietaPilotsPunkti
1.Timmy HANSEN95
2.Mattias EKSTRÖM88
3.Andreas BAKKERUD84
4.Petter SOLBERG82
5.Sébastien LOEB73
6.Toomas HEIKKINEN72
7.Robin LARSSON72
8.Timur TIMERZYANOV72
9.Jānis BAUMANIS69
10.Anton MARKLUND68
11.Reinis NITIŠS66
12.Davy JEANNEY66
13.Johan KRISTOFFERSSON65
14.Ken BLOCK63
15.Kevin ERIKSSON59
16.Niclas GRÖNHOLM57
17.René MÜNNICH56
18.Timo SCHEIDER53
19.Guy WILKS51
20.Guerlain CHICHERIT50