Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baldiņš nakts rallijkrosā Biķerniekos plāno startēt četrās klasēs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Baldiņš nakts rallijkrosā Biķerniekos plāno startēt četrās klasēs
Ronalds Baldiņš. Foto: rallyx.se

Latviešu rallijkrosa braucējs Ronalds Baldiņš nedēļas nogalē gaidāmajā nakts rallijkrosā Biķerniekos plāno startēt četrās klasēs.

Šajā nedēļas nogalē, 14.septembrī, Rīgā, Biķernieku trasē, tiks aizvadīts Latvijas Lietuvas rallijkrosa čempionāta noslēdzošais 6.posms. Šajās sacensībās norisināsies arī Baltijas rallijkrosa čempionāta 3.posms, un paredzama spēcīgu Baltijas autosportistu dalība un cīņa par godalgotām vietām.

Alūkojot dalībnieku sarakstus, uzmanību piesaistīja Ronalds Baldiņš, kura vārds bija pamanāms uzreiz četrās klasēs - LADA RX, XTREME, BMW RX 3000 un SUPERCAR.

Sarunā ar portālu Go4speed Ronalds atklāja, ka šāda ideja (startēt vairākās klasēs) viņam ir bijusi jau sen.

''Šāda ideja startēt vairākās klasēs man bija jau sen. Vai tas man šoreiz izdosies, vēl nezinu. Šobrīd te cīnāmies ar tehnikas jautājumiem un izskatām dažādus variantus. Līdz ar to šobrīd vēl nezinu, vai izdosies startēt visās četrās klasēs, bet centīsimies. Būs jābrauc divās, brauksim divās. Sanāks braukt trijās, tad brauksim trijās. Redzēsim. Darba šobrīd vēl daudz. Tāpat arī ar organizatoriem jāsakārto šis viss jautājums, jo lēkāšana no viena auto uz otra būs liela. Ļoti ceru, ka viss izdosies. Ja nē, tad neko darīt,'' stāsta Ronalds Baldiņš.

Uz jautājumu, kā varētu būt, kad katrā braucienā jāmaina automašīnas, kur ir gan priekšpiedziņa, gan aizmugures piedziņa, gan pilnpiedziņa, Ronalds atzīst, ka ''Nav tik traki. Nav jau tā, ka nebūtu braucis ar šādām mašīnām. Ja mani ieliktu drifta mašīnā, tad gan būtu nedaudz jāpiešaujas (smejas), bet ar šiem auto, ar kuriem esmu pieteicies, esmu braucis, tāpēc domāju, ka nekādiem lieliem pārsteigumiem nevajadzētu būt.''

Noslēgumā jautājot, kura klase vai spēkrats Ronaldam ir sirdij tīkams, Ronalds atklāja, ka ''Pilnīgi vienalga. Esmu to jau teicis no pirmās dienas, ka pilnīgi ar visām mašīnām ir interesanti braukt.''

Sacensības paredzētas SUPER1600, TOURING BRX, LADA RX, CK650 RX, XTREME, BMW RX3000, CK 125/250 BRX, SUPER2000, SUPERCAR, YARIS1000 un YARIS1300 klasēs.

Autosportistu reģistrācija sacensībām iespējama līdz 12.septembrim.

Pasākuma biļetes iespējams iegādāties Biļešu Serviss - Biļešu Serviss, bērniem līdz 12 gadu vecumam bezmaksas ieeja, kā arī pirmās grupas invalīdiem kopā ar pavadoņiem.

Visi dalībnieki ŠEIT.

Atgādināsim, ka Baldiņš šosezon aizvadīja savu labāko sezonu RallyX seriālā. Ronalds kļuva par RallyX vicečempionu Crosscar klasē starp Ziemeļeiropas spēcīgākajiem bagiju braucējiem! Līdz čempiontitulam Ronaldam pietrūka 13 punkti. Pavisam kopā uz starta vismaz vienā posmā šajā klasē izgāja 39 braucēji!

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed