Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Gaidāms "Volvo" iebrukums autokrosā un folkreisā

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaidāms "Volvo" iebrukums autokrosā un folkreisā
Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Līdz šim folkreisā un LAF Krosa komisijas kausā startējušais Armands Pārupe šodien kļuvis par vēl vienu licencētu Latvijas čempionāta Open 2500 klases braucēju. Sagatavots jauns Volvo S60, taču apaļīgo Volvo invāzija šogad trasēs būs pamatīga.

Pēc sezonām folkreisā un krosā Pārupe ar priekšpiedziņas Volvo S60 gatavs debijai Latvijas autokrosa čempionātā. Līdz ar to šobrīd Open 2500 klasei licencējušies seši braucēji, vēl solis tuvāk čempionāta statusam.

Armands ar S60 startēja jau pērn. Taču čempionātam sagatavots jauns auto, bet kopumā šādi Volvo būs trīs. Vēl bez čempionāta mašīnas viens Volvo cīnīsies LAF Krosa komisijas kausā, bet vēl viens (pērnais) – folkreisā. Armands, kurš kopā ar vārda brāli un kolēģi, folkreisā startējošo Armandu Aseriņu ikdienā nodarbojas ar Volvo rezerves daļu tirgošanu (tad nu gan pārsteigums!), ievilkuši krosa saimē vēl vairākus entuziastus. Vēl bez minētajām Volvo mašīnām folkreisā uz starta būs arī divi BMW automobiļi.

Starp citu, pirmais un pašlaik vienīgais folkreisā startējušais Volvo pērn bija Andrejam Lajevskim, kurš pierādīja, ka ar aizmugures piedziņas auto var sasniegt izcilus rezultātus. Pērn Vasaras kausā sasniegta trešā vieta.

Pēc sezonas šis Volvo 940 piedzīvoja savu pēdējo avāriju un šogad trasēs vairs nebūs redzams. Tomēr Andrejs folkreisa sezonai gatavojas – ar jaunu auto un, lai arī cenšas paturēt noslēpumā tā marku un modeli, saka priekšā, ka Latvijas krosa vidē šāds auto nav bijis.

Tā kā izteiktie Klasiku automobiļi BMW, VAZ, Volvo, utt, ir manīti, minējumi virzās Mercedes virzienā. Taču gaidīsim Andreja atzīšanos.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv