Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis trešais ātrākais "Rally Liepāja" kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sirmacis trešais ātrākais "Rally Liepāja" kvalifikācijā
Ralfs Sirmacis
Foto: Indrek Allik

Ar kvalifikācijas ātrumposmu šovakar Kurzemes pusē startējis Eiropas rallija čempionāt (ERC) sezonas devītais posms "Rally Liepāja", kas pirmo reizi notiks pa grants seguma ceļiem. Ātrākais rezultāts Aleksejam Lukjaņukam, kamēr mājinieks Ralfs Sirmacis bija trešais labākais no 33 ekipāžām.

Savu R5 klases auto krievu pilots Lukjaņuks šajā posmā nomainījis pret N4 klases "Mitsubishi Lancer Evo X". Jau pērn Igaunijas ERC posmā viņš pierādīja, ka ar šādu tehniku ātrajos Baltijas ceļos var uzvarēt, un to viņš vēlreiz šodien apstiprināja arī 4.57 km garajā kvalifikācijas ātrumposmā.

Lukjaņuks ātrumposmu veica 2 minūtēs un 13.59 sekundēs, kamēr otrajā vietā, zaudējot 0.75 sekundes, ierindojās Eiropas čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis Kajetans Kajetanovičs ("Ford Fiesta R5").

"Sports Racing Technologies" ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins ("Škoda Fabia R5") bija trešie ātrākie, Lukjaņukam zaudējot 1.85 sekundes. Pilots atzina, ka pieļāvis dažas kļūdas.

No Latvijas ekipāžām pirmajā desmitniekā tika arī Raimonds Kisiels/Arnis Ronis ("Ford Fiesta R5"), kuriem devītā vieta, bet ar 13. labāko rezultātu kvalifikāciju pabeidza Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Viena tilta piedziņas ieskaitē labāko laiku sasniedza igaunis Miko Nīdemāe (“Peugeot 208 R2”), bet aiz viņa palika soms Jonass Tokē (“Peugeot 208 R2”). Trešo ātrāko rezultātu tikmēr sasniedza Latvijas pārstāvji Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs (“Peugeot 208 R2”), kamēr Mārtiņš Sesks/Reinis Vilsons (“Peugeot 208 R2”) Eiropas čempionāta debiju sākuši ar ceturto vietu kvalifikācijā.

Šovakar vēl sportisti veiks starta vietu izvēli, kamēr ātrumposmi paredzēti sestdien un svētdien.

"Rally Liepāja" kvalifikācija

VietaPilotsValstsAutoRezultāts
1.Aleksejs LukjaņuksKrievijaMitsubishi Lancer Evo X2:13.59
2.Kajetans KajetanovičsPolijaFord Fiesta R5+0.75
3.Ralfs SirmacisLatvijaŠkoda Fabia R5+1.85
4.Lukašs HabajsPolijaFord Fiesta R5+2.27
5.Sīms PlangiIgaunijaMitsubishi Lancer Evo X+2.38
6.Rauls JētssIgaunijaŠkoda Fabia R5+2.86
7.Davids BotkaUngārijaCitroen DS3 R5+3.31
8.Franks Tore LarsensNorvēģijaFord Fiesta R5+3.31
9.Raimonds KisielsLatvijaŠkoda Fabia R5+5.02
10.Jaroslavs KoltunsPolijaFord Fiesta R5+5.61

Startēja: 33 ekipāžas

Visi rezultāti: LRČ