Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Arnis Odiņš: "Manas likstas saistītas ar kaut kādiem neredzamiem spēkiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Arnis Odiņš: "Manas likstas saistītas ar kaut kādiem neredzamiem spēkiem"
Arnis Odiņš
Foto: Hoffmann Foto

Latvijas autokrosa čempionāts VAZ Klasika klasē pēdējos gados uzrādījis interesantu sakritību: par čempioniem kļuvuši sportisti, kuri attiecīgajā gadā startējuši ar 3. starta numuru. Pēc šīs loģikas nākamais titula pretendents ir šā gada bronzas medaļnieks Heinars Lehtsārs. Turklāt viņa favorīta statusam ir nopietni priekšnoteikumi.

VAZ Klasika klasē pirmais gads Latvijas čempionāta statusā bija 2013. Togad par čempionu kļuva Imants Kolomenskis, kurš – pelnīti – vēl no kausa izcīņas laikiem sezonu aizvadīja ar 1. starta numuru. Trešais pirmajā VAZ čempionātā bija Kristaps Maševskis, kurš ar trešo numuru 2014. gadā kļuva par čempionu. Pamatīgā drāmā tituls izspruka no rokām Arnim Odiņam, kurš kopvērtējumā guva trešo vietu un, attiecīgi, trešo numuru uz 2015. gada sezonu. Tituls rokā. Pērnā gada bronza un attiecīgais numurs šogad uz mašīnas sāniem Kalvim Tētam, kurš prasmīgi turpinājis tradīciju, šogad kļūstot par čempionu.

Šā gada bronzas medaļnieks ir Lehtsārs, attiecīgi, ticot māņticībai, viņš kļūst par galveno 2017. gada čempionāta favorītu. Tomēr, šķiet, ne tikai ciparā spēks: igaunis iegādājies Arņa Odiņa 2015. gada čempionauto, kas, par spīti šā gada mistērijām, ir ļoti laba tehnika.

“Vispirms bija plāns šo mašīnu iztirgot pa daļām, jo atsevišķi mezgli tik tiešām ir ļoti labi,” skaidro Odiņš. “Heinars gan izteica piedāvājumu, no kura nebūtu pareizi atteikties, līdz ar to mašīna ir viņa rīcībā. Viņš būs spēcīgs! Un manas šā gada likstas VAZ klasē, liekas, vairāk ir jāskaidro ar kaut kādiem neredzamiem spēkiem nevis tehnikas nolietojumu vai ko tamlīdzīgu. Un jā, palīdzēšu Lehtsāram realizēt viņa pašreizējo mašīnu, kas arī nav slikta, tikai jāpadara nedaudz pievilcīgāka. Tā kā klasē jautrības pietiks!”

Odiņš pats VAZ Klasika klasi pamet citu mērķu vārdā. Plāni ir, taču to paziņošanai un realizēšanai vēl nepieciešams laiks.

Ir vēl kāda interesanta nianse: neviens VAZ Klasika čempions vēl nav pratis sasniegt vismaz cienījamu rezultātu nākamajā sezonā pēc titula. Tam ir objektīvi un dažkārt arī mistiski iemesli. Kolomenskis nākamajā sezonā ar mokām sasniedza ceturto vietu kopvērtējumā. Maševskis pēc titula nākamajā sezonā guva tikai 11. vietu, bet Odiņš šogad VAZ klasē piedzīvoja tehniskas drāmas vēl pirms pirmā posma, un arī turpinājums žiguļu ieskaitē bija katastrofāls, rezultātā tikai astotā vieta. Kalvim Tētam jāmeklē īpaši risinājumi nākamajam gadam?

Izmantotie resursi:
Autocross.lv