Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rihards Dainis un Arnis Odiņš kļūst par Baltijas čempioniem autokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rihards Dainis un Arnis Odiņš kļūst par Baltijas čempioniem autokrosā
Rihards Dainis un Rūdolfs Bogens
Foto: Alko Racing Team

Aizvadītās nedēļas nogalē Lietuvā, Marijampolē tika aizvadīts Baltijas autokrosa čempionāta finālposms, kurā pie tituliem tika divi sportisti no Latvijas. 2016. gada Baltijas čempiona titulus izpelnījušies Rihards Dainis 2000 Super klasē un Arnis Odiņš 1600 klasē, kamēr Buggy 1600 klasē šogad labākais bija lietuvietis Tautvids Urba.

2000 Super klasē Marijampoles posmā, kas bija ceturtais šajā sezonā, viss pjedestāls tika latviešiem. Uzvarēja Rihards Dainis, bet aiz viņa - Ritvars Kārkliņš un Rūdolfs Bogens. Aiz pjedestāla - labākais no mājiniekiem Mindaugs Sidabrs, bet piekto vietu guvis Edijs Ošs, kurš izstājās pusotru apli pirms finiša motora defekta dēļ. Nefinišēja arī vairāki spēcīgie lietuvieši, piedzīvojot sadursmes savā starpā. Baltijas čempionāta kopvērtējumā tas nozīmē, ka Dainis pēc pērnā gada vicečempiona titula šogad kļuvis par Baltijas čempionu, pēdējā posma laikā kopvērtējumā no trešās pozīcijas paceļoties uz pirmo. Viņam 65 punkti, Bogenam - 62, bet bronza Jurim Spīķim ar 52 punktiem.

1600 klasē latvieši šajā nedēļas nogalē tika pie diviem pjedestāliem. Ar lielām grūtībām finišu sasniedza un uzvarēja Arnis Odiņš, kura mašīnai pēdējos apļos bija pamatīgas dzesēšanas problēmas. Tas nozīmē, ka Odiņš savai dīvainību pilnajai un produktīvajai sezonai pievienojis Baltijas čempiona titulu. Otro vietu Marijampolē guva mājinieks Židrūns Šarkūns, bet trešajā vietā ierindojās Kaspars Silenieks. Krists Valters finālā izstājās uzreiz aiz starta, taču ar dienas rezultātu pietika, lai Krists savā sarežģītajā debijas sezonā kļūtu par Baltijas vicečempionu.

Buggy 1600 klasē finālā no starta Māris Līcis spēkojās par līderpozīciju ar Ivo Sultu, taču pēc kontakta abi zaudēja pozīcijas. Rezultātā uz pjedestāla Tomass Zavarskis, Tautvids Urba, bet Līcis aizcīnījās līdz trešajai vietai. Sešiniekā finišu sasniedza arī Jānis Ščerbickis, ar ko gan bija par maz medaļas sasniegšanai, kas bija iespējams pirms šī posma. Baltijas čempions - lietuvietis Urba, kurš bija līderis jau pirms pēdējā posma.