Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

F1 čempions Vilnēvs startēs vienā čempionātā ar latvieti Nitišu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempions Vilnēvs startēs vienā čempionātā ar latvieti Nitišu
Vilnēvs un rallijkrosa "Peugeot 208"
Foto: crash.net

Kanādiešu autosportists Žaks Vilnēvs apstiprinājis, ka šogad piedalīsies pasaules rallijkrosa čempionātā, kur startēs arī latvietis Reinis Nitišs.

1997. gada Formula 1 čempions pārstāvēs "Albatec Racing" komandu, startējot ar "Peugeot" markas automašīnu. Vilnēvs, tāpat kā Nitišs, aizvadīs debijas sezonu spēcīgākajā klasē "SuperCar". Savukārt Vilnēva komandas biedrs būs "Albatec Racing" vadītājs Endijs Skots.

"Iepriekš esmu guvis pieredzi sacensībās uz ledus, tāpēc esmu sajūsmā, ka varēšu braukt sānslīdēs ar 600 zirgspēkus jaudīgo pilnpiedziņas "Peugeot 208" pa grants un asfalta kombinācijas trasi, kā arī lēkt tramplīnos," stāsta Vilnēvs. "Tā kā tagad šis būs FIA pasaules čempionāts, iespēju nevarēju laist garām."

Vilnēvs savā karjerā nodarbojies pamatā ar braukšanu šosejas sacensībās. Viņš ir uzvarējis ne vien Formulā 1, kur pēdējo sezonu aizvadīja 2006. gadā, bet arī IndyCar čempionātā un leģendārajās "Indy 500" sacensībās. Tāpat Vilnēvs braucis arī NASCAR un Lemānā.

"Jau esmu aizvadījis veiksmīgus rallijkrosa testus Francijā," turpina kanādietis. "Esmu pārsteigts par kvalitāti, ar kādu strādā komanda, sevišķi inženierijas jomā. Tas man atgādina Formulā 1 pavadīto laiku."

Pasaules rallijkrosa čempionāt startēs 3. un 4. maijā ar sacensībām Montalegrē, Portugālē.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2014-02-14 09:51, pirms 11 gadiem
Es gribu atpakaļ šos formulas laikus formula1.com