Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē varētu atgriezties ''Citroen'', komandas redzeslokā arī talantīgais Lapi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ožjē varētu atgriezties ''Citroen'', komandas redzeslokā arī talantīgais Lapi
Sebastjans Ožjē
Foto: Sophie Graillon

Kā ziņo portāls autosport.com, tad pasaules rallija čempions (WRC) Sebastjans Ožjē nākamsezon varētu atgriezties ''Citroen'' komandas sastāvā. Tāpat franču vienība uzsākusi pārrunas ar Esapeku Lapi.

Pēc 2011.gada WRC sezonas Ožjē, nespējot braukt un sadzīvot vienā komandā ar Sebastjanu Lēbu, pameta franču vienību, lai pievienotos ''Volkswagen'' vienībai. Izcīnījis četrus titulus ar ''Volkswagen'', Ožjē vēlāk pēc ''Volkswagen'' aiziešanas no WRC pievienojās M-Sport vienībai, ar kuru Ožjē pagājušajā gadā izcīnīja savu piekto WRC titulu.

Pēc šīs sezonas Ožjē beigsies līgums ar M-Sport. Vācijas WRC laikā Ožjē atzina, ka viņa prioritāte uz nākamo sezonu, kas var būt arī pēdējā viņa karjerā, būs starts komandā ar vislielāko potenciālu, lai varētu cīnīties par WRC čempiontitulu.

Šobrīd līgums uz nākamo sezonu ir tikai diviem sportistiem - Otam Tanakam (''Toyota'') un Andreasam Mikkelsenam (''Hyundai'').

Autosport.com ziņo, ka ''Citroen'' jau sācis veikt pārrunas ar Sebastjanu Ožjē, kā arī ar somu talantu Esapeku Lapi, kurš šogad veiksmīgi sevi pierāda Toyota komandas sastāvā. Tiek ziņots, ka Lapi menedžeris Ēriks Veibijs jau jūnijā veica pārrunas ar ''Citroen'' bosu Pjēru Budaru. Tikmēr Lapi nesen esot apmeklējis komandas rūpnīcu.

''Varu apstiprināt, ka esam saņēmuši piedāvājumu no ''Toyota'' komandas,'' saka Lapi menedžeris Ēriks Veibijs. ''Taču mēs veicam pārrunas arī ar citām komandām. Pagaidām neko neesam parakstījuši.''

Tikmēr sašutis par šādām ziņām (par Lapi pievienošanos ''Citroen'') bija ''Toyota'' boss Tomijs Makinens. ''Nezinu, kas notiek. Man ļoti gribētos parunāt ar Lapi menedžeru un pašam personīgi dzirdēt šo ziņu apstiprinājumu. Esmu pārliecināts, ka jautājums par līgumu tiks atrisināts. Mēs gribam savu šī brīža sastāvu saglabāt uz nākamo sezonu,'' tā Makinens.

Sezonas kopvērtējumā Ožjē ir otrais, 23 punktus zaudējot Tjerī Noivilam. Tikmēr Lapi ir ceturtais, 48 punktus zaudējot komandas biedram Otam Tanakam.

Izmantotie resursi:
Autosport