Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuvas rallija organizētāji cīnās ar sniegu (+foto)

Lietuvas rallija organizētāji cīnās ar sniegu (+foto)
Jācer, ka skatītājiem nebūs jābrauc pa šādiem ceļiem
Foto: www.hallswinterrally.lt

Janvāra beigās Lietuvā norisināsies ''Winter Rally 2011'', kas būs pirmais Latvijas rallija čempionāta un Baltijas ziemas kausa posms. Šobrīd organizētāji norūpējušies par lielo sniega daudzumu tieši piebraucamajos ceļos, pa kuriem būs jābrauc skatītājiem.

Rallijs bez līdzjutējiem nav iedomājams, tāpēc katra posma organizētāji parasti ļoti daudz strādā pie tā, lai piesaistītu skatītājus. Katram rallija organizētājam ar skatītāju piesaistīšanu sokas savādāk, taču tāda rallija, kad nebūtu līdzjutēju, nav un laikam jau arī nebūs. Ja ir līdzjutēju, tad ir jādara viss, lai viņi varētu ērti un ātri piekļūt rallija norises vietai. Vasarā, protams, noparkot savu automašīnu ir daudz vieglāk, kamēr ziemā tas ir daudz grūtāk.

Arī šogad, tāpat kā pagājušajā gadā, pirmais posms norisināsies Lietuvā. Pagājušajā gadā šajā rallijā startēja ļoti daudz latviešu ekipāžu, kas tādējādi pulcināja kuplu skatītāju skaitu arī no Latvijas. Šis gads noteikti nebūs izņēmums, taču šobrīd rallija organizētāji ir nobažījušies nevis par dalībnieku skaitu vai par rallija ceļiem, bet gan par skatītājiem un viņu nokļūšanu ātrumposmos.

Izrādās, ka šobrīd Lietuvā, tāpat kā daudzviet Latvijā, sniega ir ļoti daudz (tagad gan tas ir pakusis). Rallija organizētāji šobrīd smagi strādā pie tā, lai varētu attīrīt piebraucamos ceļus un izveidot stāvlaukumus, jo šobrīd šie piebraucamie ceļi ir praktiski neizbraucami. Arī vietējie Lietuvas pilsētas Utenas iedzīvotāji stāsta, ka tāds sniega daudzums nav redzēts ļoti ilgi.

Jācer, ka līdz rallija sākumam šie ceļi tiks iztīrīti, jo pretējā gadījumā var sanākt aizbraukt uz ralliju un visu laiku pavadīt rokot savu vai kādu citu iestigušo automašīnu no sniega, gluži tāpat, kā to darīja paši rallija organizētāji, kuriem negāja gludi tīrot ceļus...

Šobrīd rallijam pieteikušās desmit ekipāžas, no kurām četras ir no Polijas, bet trīs – Ukrainas.

2011.gada rallija un rallijsprinta kalendārs

DatumsRallijsVietaPiezīmes
29. - 30. janvārisWinter Rally 2011Lietuva (Utena)LRČ 1. posms; Baltijas Ziemas kauss
12. - 13. februārisSARMA 2011Latvija (Gulbene)LRČ 2. posms; Rallijsprints; Baltijas Ziemas kauss
12. - 13. martsLRČ RallijsprintsLatvija (Cēsis)-
14. - 15. maijsTALSI 2011Latvija (Talsi)LRČ 3. posms; Baltijas čempionāts
05. - 06. jūnijsMadona - Jēkabpils 2011Latvija (Madona)LRČ 4. posms; Rallijsprints
02. - 03. jūlijsLatgale 2011Latvija (Rēzekne - Daugavpils)LRČ 5. posms; Lietuvas čempionāts
26. - 28. augustsKURZEME 2011Latvija (Liepāja)LRČ 6. posms; Rallijsprints
24. - 25. septembrisLATVIJA 2011LRČ 7. posms; Rallijsprints; Baltijas čempionāts

Izmantotie resursi:
www.hallswinterrally.lt

     [+] [-]

, 2011-01-10 10:59, pirms 14 gadiem
ko tad tur nav atkusnis?

     [+] [-]

, 2011-01-10 18:17, pirms 14 gadiem
matadors rakstīja: ko tad tur nav atkusnis?
(tagad gan tas ir pakusis). ! Izlasi tekstu pirms Jautā