Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Feldmaņa ekipāža ar R4 rallijā ''Latvija 2011'' demonstrē lielisku sniegumu

Feldmaņa ekipāža ar R4 rallijā ''Latvija 2011'' demonstrē lielisku sniegumu
Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse
Foto: Dace Janova

Svētdien, finišējot rallijam ''Latvija 2011”, finišēja arī Latvijas rallija čempionāta 2011.gada sezona. Šogad rallijs ''Latvija” sākās ar grants ātrumposmiem pie Kuldīgas, bet nākamajā dienā tas turpinājās Tukuma apkārtnes ceļos un Jūrmalas ielās.

Izcilu sniegumu te demonstrēja Jāņa Feldmaņa/Anrija Jesses duets, kas, tikai otro sacensību startējot ar R4 automašīnu, spēja izcīnīt otro vietu rallija kopvērtējumā absolūti un iegūt pirmo vietu A+ klasē.

Rallija pirmajā ātrumposmā pēc pirmajiem nobrauktajiem 100 metriem Feldmaņa ''EVO X'' motors palika uz trīs cilindriem un sportisti pat apsvēra domu no tālākās sacensības izstāties. Tomēr pēc ātrumposma šo problēmu novērst izdevās pašu spēkiem un sacīkstes varēja turpināties.

Pārējie Kuldīgas puses ātrumposmi nekādus nepatīkamus pārsteigumus nesagādāja un tika nobraukti stabili savā ritmā. ''Nakts ātrumposmā arī viss bija kārtībā, vienīgais - mazliet ‘izsita no sliedēm’ avarējusī Tagirova ekipāža, jo tumsā nevarēja saprast, kas īsti noticis,” piebilst Feldmanis.

Nākamajā rallija dienā pirmajā Ķemeru asfalta ātrumposmā, pārāk strauji ienākot līkumā, automašīna sagriezās, te tika zaudētas apmēram astoņas sekundes. Braucot šos pašus ātrumposmus atkārtoti, iepriekšējie dopa laiki tika uzlaboti.

Devītajā dopā ātrums tika mazliet zaudēts, jo skatītāji sabremzēja braucējus avarējušās Jāņa Dūča ekipāžas dēļ, tomēr gan šo, gan nākamo ātrumposmu J.Feldmanis finišēja kā ceturtais un attiecīgi trešais ātrākais absolūti. Pēdējā ātrumposmā Majoros pirmajos līkumos tika nojaukta stenogramma, kas atradās pēc puskilometra. Sportisti spriež, ka tik sarežģīts, šaurs un līkumots asfalta ātrumposms līdz šim vēl nav ticis braukts.

''Braucām ar Kumho riepām, par kuru pielietojumu rallijā līdz šim īpaši daudz informācijas nav bijis, taču nolēmām riskēt un pārbaudīt paši. Lai gan otrās dienas grants ātrumposmiem izvēlētajām riepām trases segums bija pārāk ciets, kopumā esam apmierināti”, secina pilots.

Jānis Feldmanis atzinīgus vārdus velta arī ''Latvija 2011” raitajai organizācijai, un ir gandarīts, ka sacensība norisinājusies bez ilgas gaidīšanas un kavēšanās. Lai gan vairākus šovasar notikušos rallijus Feldmanis/Jesse tika izlaiduši, sportisti atzīst, ka ir lieliskā formā un nenoliedzami, lai gan priekšā vēl daudz darba pie sporta mašīnas apgūšanas un pilnveidošanas, jaunais auto noteikti var būt vēl ātrāks.

''Pie šī auto līdz galam pieradis vēl neesmu”, atzīst Feldmanis, piebilstot, ka no ''Subaru'' uz ''EVO X'' savulaik pārsēsties bijis daudz vienkāršāk. Iespējams, Jāņa Feldmaņa pilotētā R4 Mitsubishi EVO X stāsies uz starta arī 2011. Baltijas rallija gadu noslēdzošajā sacīkstē – ''Saaremaa Rally'', kas tradicionāli notiek oktobra sākumā Igaunijā, Sāremā salā.

''Rallijs Latvija'' rezultāti

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Andis Neikšāns/Pēteris DzirkalsMitsubishi EVO X1:05:04.64
2.Jānis Feldmanis/Anrijs JesseMitsubishi EVO X R4+2:20.94
3.Māris Neikšāns/Ringolds BērziņšMitsubishi EVO X+2:42.91
4.Jānis Vorobjovs/Guntars ZicānsMitsubishi EVO X+4:34.35
5.Alexey Mersianov / Dmitry ChumakMitsubishi EVO IX+5:37.65
6.Aleksandrs Gorelovs / Igors SkuridinsMitsubishi EVO X+5:56.33
7.Nauris Berķis / Olafs BerķisMitsubishi EVO VIII+6:37.36
8.Taras Kravchenko/Oleksandr GorbikMitsubishi EVO IX+6:37.66
9.Markus Abram/Jarmo VōsaHonda Civic Type-R+7:38.64
10.Ivo Ķilpis/Modris ŽeimutsToyota Corolla+8:09.97

Informāciju sagatavoja:
Dace Janova