Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Spīķis, Odiņš un Unāms priekšlaicīgi kļūst par Latvijas autokrosa čempioniem

Juris Grīns
Juris Grīns

Spīķis, Odiņš un Unāms priekšlaicīgi kļūst par Latvijas autokrosa čempioniem
Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Vecpils autotrasē, Durbes novadā tika aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta piektais, priekšpēdējais posms, kur priekšlaicīgi 2016. gada titulus nodrošināja Juris Spīķis ("2000 Super"), Arnis Odiņš ("1600") un Lauris Unāms ("Open").

"2000 Super" klases fināls sacensību vidū tika apturēts, kad avāriju piedzīvoja Rūdolfs Bogens un Juris Narubins. Topošais čempions Juris Spīķis tobrīd bija nonācis trešajā vietā, bet pirmās pozīcijas ieņēma Edijs Ošs un Mārtiņš Starks. Atkārtotajā startā, izmantojot konkurentu duelēšanos savā starpā, vadību pārņēma Ainārs Kenigsbergs, gūstot uzvaru piektajā posmā. Spīķis spēja finišēt otrais, kas viņam garantēja Latvijas čempiona titulu "2000 Super" klasē, bet trešais finālā Bogens, kurš pirms tam avārijā bija palicis uzkāries uz vaļņa.

"1600" klasē finālā sākotnēji pirmo vietu ieņēma Jānis Balodis, otrais bija Arnis Odiņš, bet trešajā pozīcijā izvirzījās Andis Skolmeistars. Turpinājumā Skolmeistars avarēja, apmetot kūleni, kamēr Baloža auto piemeklēja dzinēja problēmas un nācās izstāties. Odiņš guva uzvaru un kļuva par 2016. gada Latvijas čempionu "1600" klasē, posmā aiz sevis atstājot Jāni Grīnvaldu, kuram tas ir labākais rezultāts karjerā, un Sandi Džeriņu.

Laurim Unāmam visai pārliecinoši izdevās uzvarēt "Open" klases finālā Vecpils trasē, un arī viņš tādā veidā priekšlaicīgi tika pie uzvaras 2016. gada Latvijas čempionātā. Otro vietu posmā ieņēma Jānis Kozlovskis, kamēr trešais finišēja Jānis Dreimanis, kuram ilgi mēģināja uzbrukt viens no konkurentiem, taču bez panākumiem.

"B600" bagiju finālbrauciens tika apturēts jau pēc starta, kad pēc uzbraukšanas valnim avarēja Jānis Geisters. Par uzvarētāju pārliecinošo kļuva Gints Astrauskis, bet par otro vietu cīnījās Monta Beierbaha, kas divreiz kļūdoties, otrajā gadījumā avarējot, tomēr netika pie pjedestāla. Igaunis Keivo Koivs izcīnīja otro vietu, bet Gatis Geisters sīvā cīņā izcīnīja trešo. Kopvērtējumā pirms pēdējā posma Astrauskim 58 punkti, seko Jānis Baumanis ar 47 punktiem (viņam Vecpilī ceturtā vieta), bet Geistera kontā 45 punkti.

"Mini bagiju" klasē pēc starta vadību pārņēma un pirmais arī finišēja lietuvietis Normants Lepšis. Apsteidzot vairākus konkurentus, pie otrās vietas tika Linards Jasons, bet Markuss Ūtēns tikai pēdējā aplī izrāva trešo vietu.

Visbeidzot, "VAZ" klasē jau kopš starta vadībā atradās Kalvis Tēts, kurš arī kļuva par uzvarētāju. Pēc tam, kad vairākas reizes kļūdījās Edgars Elsts, bet tehniskas problēmas piemeklēja Andri Krieviņu, otrajā vietā nonāca Jānis Linde, tā arī finišējot. Trešajā vietā esošo Andri Ozoliņu vajāja Heinārs Lehtsārs, taču igaunis saslīdēja. Vēlāk kļūdījās arī Ozoliņš, kā rezultātā Lehtsārs tomēr tika priekšā un finišēja trešajā vietā. Tēts šobrīd kopvērtējumā iekrājis 58 punktus, bet 51 punkts Lindem - abi ir reālākie pretendenti uz čempiona titulu. Teorētiski uz to pretendē arī Lehtsārs, kam 49 punkti.