Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Solbergs atgriezīsies pie WRC auto stūres

Solbergs atgriezīsies pie WRC auto stūres
Olivers Solbergs. Foto: Maciej Niechwiadowicz

Nedaudz vairāk kā trīs mēnešus pēc savām pirmajām sacensībām ar WRC mašīnu, jaunais talants Olivers Solbergs atgriezīsies pie šīs klases auto stūres, aizvadot pasaules rallija čempionāta posmu Sardīnijā.

Ar "Hyundai i20 Coupe WRC" Solbergs startēja jau februāra beigās Somijas ziemas ceļos notikušajā "Arctic Rally Finland", kad parādīja debijas reizei cienījamu sniegumu un finišēja septītajā vietā. Nākamais starts ar šo spēkratu viņam paredzēts no 3. līdz 6. jūnijam grants posmā "Rally Italia Sardegna", kad Solbergs atkal pārstāvēs "2C Compétition" komandu.

Pasaules čempionāta nākamais, ceturtais posms no 20. līdz 23. maijam norisināsies Portugālē, un tur Solbergs startēs ar "Hyundai i20 R5" automašīnu, ko pilotēja jau pirmajā posmā – Montekarlo rallijā, kad piedzīvoja avāriju un izstājās. Sezonas trešajā posmā Horvātijā ekipāža nepiedalījās.

"Gaidu nākamo startu ar WRC mašīnu jau kopš minūtes, kad sasniedzu finišu Somijas posmā," saka 19 gadus vecais autosportists. "Braucot ar šo auto, nav iespējams nesmaidīt – tai ir fantastiska jauda, paātrinājums un saķere."

Pirmo reizi Sardīnijas rallijā Solbergs piedalījās pērn, kad ar "Škoda Fabia Rally2 evo" savā klasē uzvarēja piecos ātrumposmos un bija WRC3 ieskaites vadībā, pirms plīsusi riepa un pēc tam iebraukšana grāvī liedza pacīnīties par godalgotu vietu finišā. Viņš atzīst, ka šogad tieši pieredzes gūšana būs galvenais uzdevums, tāpēc par rezultātiem nedomājot.

"Sardīnijas rallijs man ir zināms, lai gan šogad būs arī jauni ātrumposmi," saka Solbergs. "Tādi piloti kā Ožjē un Tanaks šos ceļus zina labāk, bet domāju, ka vairumam tie būs jauni, un tas ir labi. Būs daži aspekti, kāpēc Sardīnijas rallijs būs sarežģītāks par Somijas posmu. Kad ieradāmies Rovaniemi, zināju, kādi būs apstākļi un, ko sagaidīt – bija sniegs, un tas nemainījās. Šajā rallijā var būt liels karstums, bet var uznākt arī spēcīgs lietus, kas nenotiek bieži, bet, ja notiek, pieredzes trūkums var likt par sevi manīt. Es nezinu, kāda būs saķere, ja būs liels lietus, bet tāpēc jau esmu šeit – tas, ko gribu paveikt, ir iegūt pieredzi."

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


, 2021-05-07 14:20, pirms 3 gadiem
WRC2

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.