Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu SRT komanda Īrijas ralliju sāk ar trešo vietu kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu SRT komanda Īrijas ralliju sāk ar trešo vietu kvalifikācijā
Foto: fiaerc.com

Ceturtdien ar treniņbraucieniem un kvalifikāciju Īrijas salā startēja Eiropas rallija čempionāta (ERC) otrais posms, kurā piedalās arī "Sports Racing Technologies" komanda no Latvijas.

Laikapstākļi šobrīd "Circuit of Ireland" rallija norises vietā nav iepriecinoši - lietus dēļ trase šodien bija slapja un uz tās daudzviet samesti dubļi. Rezultātā vairākas ekipāžas jau treniņa un kvalifikācijas laikā avarēja.

"Sports Racing Technologies" komanda šajā rallijā startē ar divām ekipāžam. Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs ("Peugeot 208 VTi R2") bija trešie ātrākie viena tilta piedziņas ieskaitē, kā arī "ERC Junior" čempionāta vērtējumā, piekāpjoties tikai norvēģa Stīva Roklanda (“Peugeot 208 VTi R2”) un poļa Lukaža Pieniazeka ("Opel Adam R2") ekipāžām.

Savukārt Rauls Jētss/Andruss Toms aizvada vien otrās sacensības latviešu komandas sastāvā. Pirms tam viņi ar "Škoda Fabia R5" startēja rallijā "Sarma", bet šīs igauņiem būs pirmās asfalta sacensības ar minēto mašīnu. Kvalifikācijā, kas notika 4.2 km garā ātrumposmā, Jētsa ekipāža ierindojās 12. pozīcijā.

"Circuit of Ireland" rallijā kopumā startēs vairāk nekā 30 ekipāžas, kuru rīcībā būs jaudīgā R5 klases tehnika, līdz ar to cīņa solās būt sīva ne vien par pirmo trijnieku, bet arī vadošo desmitnieku.

Ātrākais kvalifikācijā ceturtdien bija pasaules rallija čempionāta WRC2 ieskaites dalībnieks Elfins Evanss, kurš aiz sevis atstāja pērnā gada Eiropas čempionu Kajetanu Kajetanoviču un Aleisteru Fišeru. Viņi visi startē ar "Ford Fiesta R5". Tikmēr Kreigs Brīns ("Citroen DS3 R5"), kurš šajā rallijā uzvarēja pirms gada, bet šogad pievērsies pasaules čempionātam, bija ceturtais ātrākais.

Ātrumposmi sacensībās tiks aizvadīti piektdien un sestdien.

Izmantotie resursi:
FIA ERC – European Rally Championship