Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grīnvalds: "Šī ir trešā reize manā karjerā, kad netieku uz sacensībām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Grīnvalds: "Šī ir trešā reize manā karjerā, kad netieku uz sacensībām"
Foto: autocross.lv

Tehnikas problēmas Jānim Grīnvaldam un Laurim Brikainim liek atsaukt dalību Latvijas autokrosa čempionāta Pilskalnu sacensībās.

1600 klases braucējs Jānis Grīnvalds spiests atzīt: “Šī ir trešā reize manā karjerā, kad netieku uz sacensībām. Mašīnā iemontēts jaunais motors, taču visi speciālisti, kuri varētu veikt regulēšanas darbus, ir aizņemti un līdz Pilskalnu posmam atrast risinājumu neizdosies. Jādara viss, lai būtu ierindā uz nākamo posmu Vecpilī!”

Jānis pirms šīs sacīkstes Latvijas čempionāta kopvērtējumā atradās piektajā vietā.

B600 bagiju klases Lauris Brikainis bija plānojis aizvadīt pirmo šīs sezonas sacīksti, taču arī šis plāns neizdosies – bagijam piedzīvots motora defekts.

Tikmēr pēdējās dienās sportisti arī nākuši klāt: Pilskalnu sacīkstei ar kavējumu pieteikušies Mini klases braucēji Roberts Ūbelis un Lēja Vareikaite.

Savulaik Latvijas autokrosa čempionāta 1600 un 2000 Super klasē startējušais Aleksandrs Ņikitins gatavojas debijai Baltijas bagiju B1600 klasē. Aleksandrs iegādājies Jāņa Ščerbicka līdz šim izmantoto tehniku, gatavojoties cīņai šonedēļ Pilskalnos.

Svētdienas Baltijas posmam viens papildu dalībnieks lieti noderētu, jo klasē šobrīd ir tikai pieci pieteikumi, kas nozīmētu, ka klase paliek bez punktiem. Seši dalībnieki ir kvoruma minimums, lai gūtu ieskaiti.

Ņikitins Latvijas čempionātā debitēja 2012. gadā, startējot 2000 Super klasē. Sezona izvērtās tehnikas problēmām bagāta, taču priekšpēdējā posmā Smiltenē tika gūta pārsteidzoša trešā vieta, kas sezonā palīdzēja sasniegt devīto vietu kopvērtējumā.

No 2013. līdz 2015. gadam Aleksandrs cīnījās 1600 klasē, bet pērn startus čempionātā pārtrauca.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv