Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ralfs Sirmacis pārsteidz ar trešo vietu Akropoles rallija kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ralfs Sirmacis pārsteidz ar trešo vietu Akropoles rallija kvalifikācijā
Sirmacis/Šimins Grieķijā
Foto: Greek Rally Passion

Gatavojoties sestdien un svētdien gaidāmajam Akropoles rallijam, kas notiks Grieķijā un būs Eiropas rallija čempionāta (ERC) sezonas trešais posms, piektdien tika aizvadīta kvalifikācija, kurā labu sniegumu nodemonstrēja Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins.

Latviešiem šīs sacensības ir jauns pavērsiens viņu karjerā, jo Sirmacis/Šimins aizvadīs pirmās sacensības karjerā ar "Škoda Fabia R5" auto. Teorētiski ar to iespējams cīnīties par uzvaru, un kvalifikācijā notikušais to tikai pierāda.

Ātrāko laiku 3,7 km garajā kvalifikācijas ātrumposmā, netālu no servisa parka Lamijā, uzrādīja 2015. gada Eiropas čempions Kajetans Kajetanovičs, kurš ir arī pašreizējais sezonas līderis. Otro ātrāko rezultātu sasniedza Aleksejs Lukjaņuks, zaudējot mazāk par 0.1 sekundi. Abi startēja ar "Ford Fiesta R5" automašīnām.

Tikmēr Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins kvalifikācijā ierindojās augstajā trešajā vietā, lai gan Grieķijā vēl arī citas 11 ekipāžas startē ar R5 klases mašīnām. Uzvarētājam Kajetanovičam latviešu pilota Sirmača ekipāža zaudēja 1,7 sekundes.

Kajetanoviča izvēle vēlāk krita uz 15. starta vietu sestdienas ātrumposmos, Lukjaņuks startēs desmitais, bet Sirmacis izvēlējās 11. starta pozīciju.

Sirmača pārstāvētā "Sports Racing Technologies" komanda Akropoles rallijā startēs ar divām ekipāžām. Arī igauņi Rauls Jētss/Andruss Toms startē ar "Škoda Fabia R5", taču viņiem kvalifikācijā tikai sestā vieta, līdz uzvarētājiem 4,6 sekundes, turklāt vēl arī pārsists ritenis vienā no braucieniem.

Ātrumposmi akmeņainajos Grieķijas ceļos norisināsies sestdien un svētdien.

Kvalifikācijas rezultāti

VietaPilotsValstsAutoAtstatums
1.Kajetan KajetanowiczPOLFord Fiesta R5
2.Alexey LukyanukRUSFord Fiesta R5+0.095
3.Ralfs SirmacisLVAŠkoda Fabia R5+1.732
4.Jaromir TarabusCZEŠkoda Fabia R5+3.124
5.Wojciech ChuchalaPOLSubaru Impreza STi+4.095
6.Raul JeetsESTŠkoda Fabia R5+4.652
7.Lambros AthanassoulasGRCŠkoda Fabia R5+4.736
8.Jaroslaw KoltunPOLFord Fiesta R5+4.790
9.Antonin TlustakCZEŠkoda Fabia R5+5.864
10.Federico Della CasaCHEPeugeot 208 T16+7.046

Izmantotie resursi:
FIA ERC – European Rally Championship