Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Igauņi atsakās no Eiropas rallija čempionāta posma

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņi atsakās no Eiropas rallija čempionāta posma
Foto: rallyestonia.com

Lai gan Igaunija jau trīs gadus veiksmīgi rīkoja vienu no Eiropas rallija čempionāta grants posmiem, tā organizatori nākuši klajā ar paziņojumu, ka 2017. gadā "Rally Estonia" nenotiks.

Par iemeslu šādam lēmumam "Rally Estonia" rīkotāji min faktu, ka ir sasniegti visi uzstādītie mērķi, šobrīd nav skaidrības par to, kādām šīm sacensībām būtu jāizskatās nākotnē, tāpēc izlemts ņemt pārtraukumu.

"Domāju, ka šo lēmumu sapratīs visas puses," saka rallija rīkotājs Urmo Āva. "Septiņu gadu laikā esam radījuši lielisku motoru sporta sarīkojumu un izveidojuši labi darbojošos komandu. Tagad jāuzstāda jauni mērķi, jo stagnācija nav risinājums."

Pirmo reizi "Rally Estonia" notika jau 2010. gadā, bet pirmos četrus gadus tas bija tikai Igaunijas čempionāta posms. Kopš 2014. gada sacensības bija iekļautas arī Eiropas čempionāta kalendārā.

Aizvadīto septiņu gadu laikā par "Rally Estonia" uzvarētāju divreiz kļuvis tagadējais WRC pilots Madss Ostbergs, tāpat pa vienai uzvarai ir leģendārajam Marko Martinam, Georgam Grosam, Otam Tanakam, Aleksejam Lukjaņukam un arī latviešu pilotam Ralfam Sirmacim, kurš Igaunijas posmā uzvarēja šovasar.

Kopš 2013. gada Eiropas rallija čempionāta posms notiek arī Latvijā. Sākotnēji "Rally Liepāja" bija ziemas sacensības, bet šogad pirmo reizi tika aizvadītas pa grants segumu. Arī turpmāk Liepājas ERC posms visticamāk notiks pa granti.

"Rally Estonia" uzvarētāji

GadsUzvarētājsAuto
2010Marko MartinsFord Focus RS WRC ’03
2011Madss OstbergsFord Fiesta RS WRC
2012Madss OstbergsFord Fiesta RS WRC
2013Georgs GrossFord Focus RS WRC ’08
2014Ots TanaksFord Fiesta R5
2015Aleksejs LukjaņuksMitsubishi Lancer Evo X
2016Ralfs SirmacisŠkoda Fabia R5

Izmantotie resursi:
Rally Estonia 2016

     [+] [-]

, 2016-11-04 18:22, pirms 8 gadiem
Bet uz ko tad viņi tagad tēmē? WRC?

     [+] [-]

, 2016-11-04 23:29, pirms 8 gadiem
Visdrīzāk tiešām WRC padomā. Jo būtu neloģiski likvidēt labu ralliju, neko vismaz tik pat labu neliekot vietā. Bet jautājumi citi - vai viņi to pavilks, un, galvenais - vai viņiem to dos!