Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis startē ERC posmā Azoru salās, mērķis - uzvara

Juris Grīns
Juris Grīns

Sirmacis startē ERC posmā Azoru salās, mērķis - uzvara
Sirmača/Šimina ekipāža Akropoles rallijā
Foto: fiaerc.com

Latviešu autosportisti Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins šajā nedēļas nogalē aizvadīs savas otrās Eiropas rallija čempionāta sacensības šosezon, startējot ar "Škoda Fabia R5" automašīnu. Ekipāžas mērķis - izcīnīt uzvaru.

Grieķijā gūta pirmā uzvara

Sirmača/Šimina ekipāža šokēja Eiropas rallija pasauli, kad pirms vairākām nedēļām guva uzvaru Grieķijā notikušajā Akropoles rallijā. Sportistiem tās bija ne vien pirmās Eiropas čempionāta sacensības sezonā, bet arī pirmās ar pilnpiedziņas mašīnu "Škoda Fabia R5" visā karjerā. Neskatoties uz to, ka iepriekš ar to bija braukts vien testos, turklāt salīdzinoši maz, tuvākie sekotāji tika pārspēti ievērojami.

"Mūsu mērķis bija cīnīties par augstākajām vietām," notikumus Grieķijā atceras Ralfs Sirmacis. "Nebraucām uz Grieķiju pavizināties. Zinājām, ka viegli nebūs, bijām gatavi parādīt, uz ko esam spējīgi. Viens no mūsu mērķiem tagad ir piepildījies. Esmu priecīgs, ka varam startēt ar "Škoda Fabia R5", jo šī ir foršākā un ātrākā mašīna, ar kādu esmu braucis."

Azoru salās mērķis atkal uzvarēt

Šonedēļ Sirmacis/Šimins un viņu pārstāvētā "Sports Racing Technologies" komanda devusies uz Portugālei piederošajām Azoru salām, lai aizvadītu ERC sezonas ceturto posmu. Sacensības startēs jau šovakar, 2. jūnijā, kad tiks veikti pirmie četri ātrumposmi. Piektdien būs jāveic vēl seši, bet sestdien - atlikušie seši. Ātrumposmi notiks zemes/grants seguma trasē.

Sirmacis, kurš Grieķijā kļuva par otro visu laiku jaunāko uzvarētāju Eiropas čempionātā, bet tikko nosvinējis 22 gadu jubileju, uz Azoru salām devies ar ambiciozu mērķi. Jāpiemin, ka Akropoles rallijā sportisti šogad brauca pirmo reizi, bet Azoru salu rallijā ir startējuši jau pērn, kad avarēja un izstājās.

"Uz Azoru salām mēs dodamies tikai ar vienu mērķi - uzvarēt šajā rallijā," atzīst Sirmacis. "Esam tur bijuši iepriekš, tāpēc par šiem ātrumposmiem ir šādas tādas zināšanas. Zinām, kāds šeit ir ceļu segums un, kam ir jābūt gataviem. Tas mums ir liels bonuss, tāpēc centīsimies to izmantot, ja vien spēsim. Esam studējuši ātrumposmu pierakstus, video un analizējuši citu braucēju sniegumu pagājušā gada sacensībās. Tas viss palīdzēs mums uzlabot savus rezultātus."

Aizvadījuši vienu no notikušajiem trim posmiem, Sirmacis/Šimins šobrīd ERC kopvērtējumā ieņem ceturto vietu.

Nikolajs Grjazins turpina cīņu par "ERC Junior" titulu

"Sports Racing Technologies" sastāvā Azoru salu rallijā startēs arī igauņi Rauls Jētss/Andruss Toms ("Škoda Fabia R5") un Latviju pārstāvošie krievu sportisti Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorvs ("Peugeot 208 VTi R2"), kuri piedalās "ERC Junior" čempionāta ieskaitē. Jētss ERC kopvērtējumā ierindojas 13. pozīcijā, bet Gjazins ir ceturtais "ERC Junior" klasē.

Sinoptiķi sola, ka Azoru salās šonedēļ gaidāmi lieli nokrišķi, pat vētra, tāpēc sportistiem apstākļi solās būt īpaši sarežģīti.

ERC kopvērtējums pēc 3. posma

VietaPilotsPunkti
1Kajetan Kajetanowicz71
2Aleksey Lukyanuk46
3Craig Breen38
4Ralfs Sirmacis37
5Lambros Athanassoulas27
6Jaromír Tarabus27
7Luis Monzón25
8Wojciech Chuchała24
9Kingdom Alastair Fisher23
10Jonathan Pérez20

ERC Junioru klases kopvērtējums pēc 2. posma

VietaPilotsPunkti
1Łukasz Pieniążek37
2Chris Ingram29
3Marijan Griebel26
4Nikolajs Grjazins 22
5Dominik Brož14
6Julius Tannert12
7Marco Cid10

Izmantotie resursi:
FIA ERC – European Rally Championship
ewrc.cz

     [+] [-]

, 2016-06-02 12:41, pirms 8 gadiem
Lai izdodas nospraustais mērķis!