Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sanremo rallija uzvarētājs Andreuči IRC ietvaros šosezon vairs nebrauks

Sanremo rallija uzvarētājs Andreuči IRC ietvaros šosezon vairs nebrauks
Paolo Andreuči
Foto: ircseries.com

Itāļu pilots Paolo Andreuči, kurš pagājušajā nedēļas nogalē uzvarēja ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla sezonas 10. posmā, kurš norisinājās Itālijas pilsētā Sanremo, paziņojis, ka šosezon IRC ietvaros, kā arī citos rallijos vairs nebrauks, tādējādi koncentrējoties Itālijas čempionātam, kurā viņš tēmē uz piekto čempiontitulu.

Pagājušajā sestdienā Itālijas pilsētā Sanremo noslēdzās IRC seriāla šīs sezonas 10. posms, kurš paralēli bija arī viens no Itālijas čempionāta posmiem. Otro uzvaru šajā leģendārajā asfalta rallijā, bet pirmo IRC ietvaros izcīnīja pašmāju sportists Paolo Andreuči, kurš tikai par 4,4 sekundēm apsteidza pašreizējo sezonas kopvērtējuma līderi Juho Hanninenu. 3. vietā, uzvarētājam zaudējot 34,1 sekundi, ierindojās beļģu sportists Fredijs Loikss, kurš pēdējo vietu uz goda pjedestāla izrāva tikai pēdējā ātrumposmā, apsteidzot pašreizējo IRC čempionu Krisu Mīki, kurš ralliju noslēdza 4. vietā.

45 gadus vecais sportists, kurš šosezon IRC ietvaros piedalījies arī Sardīnijas rallijā, kurā izcīnīja 2. vietu, paziņojis, ka viņa plānos šogad vairs nav dalība citos rallijos kā vienīgi Itālijas čempionātā, kur Andreuči ir iespēja tikt pie piektā titula.

''Nenoliedzami, visi braucēji labprāt vēlētos, lai viņu rallija programma būtu garāka, un būtu vairāk iespējas piedalīties starptautiskos posmos. Es jau to esmu izdarījis, un tas bija ļoti labi. Ir grūti atrast finansiālos līdzekļus, un, ja godīgi, esmu priecīgs ar savu šī gada programmu gan Itālijā ar ''Peugeot'', gan arī ar ''Pirelli'','' tā Andreuči.

Jāatzīmē, ka, ņemot vērā Andreuči uzvaru Sanremo rallijā, ''Pirelli'' IRC ietvaros šogad tika pie otrās uzvaras. Pirmo uzvaru izcīnīja WRC somu braucējs Miko Hirvonens, kurš triumfēja sezonas pirmajā posmā – leģendārajā Montekarlo rallijā, tādējādi izcīnot uzvaru savā debijas reizē IRC seriāla ietvaros.

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com