Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pasaules rallijkrosa čempions Kristofersons ar ''Škoda Fabia R5'' startēs Zviedrijas WRC rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pasaules rallijkrosa čempions Kristofersons ar ''Škoda Fabia R5'' startēs Zviedrijas WRC rallijā
Sportista auto gaidāmajā rallijā

2017.gada Pasaules rallijkrosa čempions Johans Kristofersons nesen atklāja, ka startēs Zviedrijas WRC rallijā, kur viņa rīcībā būs ''Škoda Fabia R5''.

Šī nebūs pirmā reize, kad Kristofersons piedalās rallijā, jo sportists jau paspējis piedalīties vairākās rallija sacensībās. Pirmo reizi Zviedrijas WRC posmā Kristofersons startēja 2016.gadā, kur viņa rīcībā bija ''Skoda Fabia S2000''. Toreiz zviedru sportists izcīnīja 21.vietu absolūti un 11.savā klasē. Tagad sportists cer uz vēl augstāku rezultātu.

''Kad šo ralliju veicu pirms diviem gadiem, braucu ar ''Skoda Fabia S2000'', kas nebija klases konkurētspējīgākais auto. ''Škoda Fabia R5'' tāds ir, bet tas nav patiesais iemesls, kāpēc braukšu šo ralliju,'' stāsta Johans Kristofersons, piebilstot, ka viņš šo ralliju veiks, lai labāk sagatavotos Pasaules RX sezonai.

''Šoreiz mērķis ir savā klasē iebraukt Top 10. Zinu, ka nevarēšu cīnīties par augstākajiem rezultātiem visa rallija laikā, bet būtu jauki, ja kādā ātrumposmā savā klasē izdotos iebraukt Top 3. Taču svarīgākais ir nobraukt katru kilometru, jo šeit startēšu tikai pieredzes dēļ.''

Pirms rallija sportists aizvadīs testus, kuros piedalīsies un sportistam palīdzēs arī WRC2 čempions Pontus Tīdemans.

''Iepriekšējos rallijos man grūtības sagādāja stenogrammas izveidošana un klausīšanās detaļās. Taču nu jau ir labāk. Teiktu, ka uztveru 70% no tā, ko dzird profesionālie piloti. Man lielākās problēmas sagādā sastādīt stenogrammu, jo man jāatrod veids, kā apzīmēt līkumu pāris vārdos,'' nobeidz sportists.

Izmantotie resursi:
Autosport