Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Jonass Čehijas GP etapu noslēdz priekšlaicīgi un otrajā braucienā izstājas

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Jonass Čehijas GP etapu noslēdz priekšlaicīgi un otrajā braucienā izstājas
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct Husqvarna

Čehijas pilsētā Loketā šodien tika aizvadīts 13. pasaules motokrosa čempionāta posms. Dalību sacīkstēs ņēma arī latviešu pilots un komandas ''Standing Construct Husqvarna'' pārstāvis Pauls Jonass. Viņam sacensības gan nebija īpaši izdevušās.

Pirmajā braucienā Jonass piedzīvoja kritienu un spēja aizcīnīties līdz 12. vietai. Arī otro braucienu latvietis iesāka neveiksmīgi un krita. Brauciens tika sākts no pēdējās pozīcijas. Pēc pirmā apļa viņš no līdera atpalika par vairāk kā minūti. Nākamajā aplī tika deficīts nedaudz samazināts, taču apļa pusē viņš no brauciena izstājas.

Otrajā braucienā ātrākais bija Maksims Reno, kurš pirmajā braucienā bija trešais. Otrais palika pirmā brauciena uzvarētājs Džeremijs Zēvers, kamēr trešais slovēnis Tims Gajsers.

Šādi rezultāti ļāva Zēveram saglabāt pirmo vietu visā etapā. Otro vietu izcīnīja Reno, kamēr zemāko goda pjedestāla pakāpienu iekaroja kopvērtējuma līderis Gajsers.

Jonass pēc Čehijas GP kopvērtējumā dala septīto un astoto vietu ar komandas biedru Braienu Bogersu. Abiem pilotiem ir tieši 287 punkti.

Kopvērtējuma līderis pēc 13 posmiem joprojām ir Gajsers (577 punkti). Viņš pārliecinoši apsteidz otrā vietā esošo Zēveru (452 punkti), kamēr labāko trijnieku noslēdz Horhe Prado (442 punkti). Prado šajā etapā finišēja piektais.

MX2 ieskaitē tikmēr uzvaras laurus plūca Jago Gērtss. Pirmajā braucienā viņš bija trešais, bet otrajā pirmais. Otro vietu izcīnīja Tibolts Benistants, bet trešo Simons Langenfelders. Langenfelders no sacīkšu uzvarētāja Gērtsa atpalika vien par trim punktiem, kamēr līdz otrai vietai pietrūka tikai punkts.

Nākamais etaps paredzēts jau pēc nedēļas, kad piloti tiksies Beļģijas smilšu trasē Lommelā. Kvalifikācija 23., bet galvenie braucieni 24. jūlijā. Šosezon paredzēti vēl seši etapi, kā arī Nāciju kauss sezonas izskaņā.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-17 18:59, pirms 2 gadiem
Kvalis bija savā līmenī, tad gonka pilnīgā pakaļā.... skumji!

  +4 [+] [-]

, 2022-07-17 19:01, pirms 2 gadiem
Laikam max savu 7.vietu var noturēt kopvērtējumā šogad, ņemot vērā, ka iztrūka Herlings,Cairoli,Febvre tad solis uz atpakaļu.
Slēpts komentārs: večukiņš

  +1 [+] [-]

, 2022-07-17 19:42, pirms 2 gadiem
Atkal Pauls gar zemi.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-17 19:46, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Atkal Pauls gar zemi.
....un piln mute ar zemi

  +1 [+] [-]

, 2022-07-17 20:01, pirms 2 gadiem
Kārtējais šedevrs virsrakstā...

     [+] [-]

, 2022-07-17 23:24, pirms 2 gadiem
Visa sezona vienos kritienos, šoreiz izskatās, ka būs arī guvis nopietnāku traumu.

     [+] [-]

, 2022-07-18 00:01, pirms 2 gadiem
Kad ziņās sāka stāstīt par MXGP es uzreiz nodomāju - būs vai nebūs nokritis. Jā, nokrita, savā elementā, kā jau visos posmos.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-18 00:12, pirms 2 gadiem
Kad agrāk par šo visu teicu, saņēmu pārmetumus. Fakts paliek fakts, itkā ir meistarīgs, itkā ir talant, taču nāk jaunie, cīnās par topu, un krīt mazāk. Saprotu, ka motokrosā bez kritieniem nevar, bet tad, kad krīt katrā posmā katrā braucienā, nu sakiet ko gribiet, taču tas ir par daudz. Ja vēl ierindā būtu visi topi, situācija būtu bēdīga. Manuprāt viņa laiks aiziet un jānotiek brīnumam, lai kkas mainītos.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-18 06:27, pirms 2 gadiem
Nu šo krišanu vairs nevar nodēvēt par neveiksmēm. Vai nu meistarība vai fiziskā sagatavotība.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-18 10:17, pirms 2 gadiem
Tas ir apbrīnojami, kāda ir mūsu nācija. Tajā vietā, lai ietu Ķegumā aurotu par savējiem, atbalstītu, uzmundrinātu mūsējo - VIENĪGO iekš MXGP, mēs mākam tikai uzd***st, paši esot savās dzīvēs nulles, mācīt Pasaules TOP līmeņa braucēju, lai met mieru, ja nevar moci valdīt. Jūs tiešām esiet visā savas dzīves laikā tik daudz psiholoģiski traumēti, ka bez negatīvisma, skaudības utttt nevarat iztikt ne minūti. Pretīgi. Visu pirms dariet tā, lai jūsu pašu dzīvē pašiem viss būtu ideāli!!!!!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2022-07-18 11:03, pirms 2 gadiem
Easton77 rakstīja: Laikam max savu 7.vietu var noturēt kopvērtējumā šogad, ņemot vērā, ka iztrūka Herlings,Cairoli,Febvre tad solis uz atpakaļu.
Kā gan Cairoli varētu ietekmēt rezultātus, ja viņš ir paziņojis par MXGP karjeras beigām? Kāds sakars Herlingam, kurš ir oficiāli atlicis piedalīšanos sacensībās līdz nākamajam gadam?
Un kā lai saprot Febvres iztrūkšanu posmā, ja viņš pirmajā braucienā finišēja 15.vietā?
Reāli iespārda šādu "speciālistu" viedoklis