Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Jonass: ''Šajā trasē ceturtā vieta man ir ļoti labs rezultāts''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jonass: ''Šajā trasē ceturtā vieta man ir ļoti labs rezultāts''
Pauls Jonass. Foto: MXGP

Pēc MXGP posma Sardīnijā latviešu motosportists Pauls Jonass komentāra Latvijas Motosporta federācijai pauda gandarījumu par izcīnīto ceturto vietu kopvērtējumā MXGP klasē, sakot, ka nobraukti trīs stabili braucieni.

MXGP klasē divu finālbraucienu summā pārliecinošu uzvaru ar 50 punktiem izcīnīja Horhe Prado, otrais ar 44 punktiem bija Tims Gajsers, bet trešais Džefrijs Hērlingss, kurš ieguva 40 punktus. Pauls Jonass ar iegūtiem 34 punktiem palika ceturtajā pozīcijā.

Pēc sacensībām Pauls Jonas stāstīja, ka kopumā sacensības Itālijā bijušas ļoti labas. Ar tām sportists ir apmierināts. “Izdevās trīs stabili braucieni. Nedaudz žēl par to kļūdu pirmajā braucienā, kad četrus vai piecus apļus pirms beigām piedzīvoju nelielu kritienu un pazaudēju vienu pozīciju. Finālbraucienos varēju būt ceturtais un ceturtais..” saka Pauls Jonass.

Kvalifikācijā un pirmajā braucienā viņš finišēja kā piektais, otrajā braucienā ceturtais un kopsummā arī 4. vieta. “Tas man ir ļoti labs rezultāts šajā trasē. Kopumā jūtos ļoti labi gan fiziski, gan braucot ar motociklu. Gatavojoties svētdienas braucienam, veicām amortizācijas uzlabojumus, kas palīdzēja iegūt labāku komfortu un pārliecību. To varēja redzēt arī manā braukšanā. Veiksmīgas sacensības. Dodos uz Beļģiju, tur gatavošos nākamajām sacensībām, kas jau šajā nedēļas nogalē notiks Itālijā,” tā Pauls Jonass.

Pēc pirmajiem trīs pasaules čempionāta posmiem motokrosā kopvērtējuma līderis ir Horhe Prado (174 punkti), otrais Tims Gajsers (157 punkti), bet trešais Džefrijs Hērlingss (125 punkti). Pauls Jonass (113 punkti) ieņem piekto pozīciju.

Tomass Šileika (“Saldus motoklubs”), kurš startēja MXGP klasē, no sacensībām izstājās. Eiropas čempionātā EMX125 klasē Markuss Ozoliņš (privāti) pirmajā finālbraucienā ierindojās piektajā vietā un otrajā braucienā 15. vietā, kopvērtējumā izcīnot devīto vietu.

“Sestdien brīvajos treniņos uzrādīju trešo labāko apļa laiku. Pa dienu jutos labi, bija +30 grādu liels karstums. Kvalifikācijā biju saspringts, uzrādīju sesto ātrāko apļa laiku,” saka Markuss Ozoliņš. Pirmā brauciena startā sportists ieskrēja barjerā, tāpēc aizbrauca kā pēdējais, bet pirmajā aplī konkurentus sanāca ātri sadzīt. “Pēc otrā apļa biju jau aizcīnījies līdz 10. vietai. Tas atviegloja manu braucienu. Pēc tam jau aizcīnījos līdz ceturtajai vietai, tad līkumā nokritu un finišēju piektais,” saka Markuss Ozoliņš.

Svētdien EMX125 klasēm notika otrs finālbrauciens. “Starts bija labs, bet līkumā piedzīvoju kritienu un atkal aizbraucu kā pēdējais. Brauciena laikā aizcīnījos līdz 20. vietai. Pēc otrā kritiena ierindojos 15. vietā. Šis brauciens nebija tas labākais, zinu, ka varu cīnīties par TOP5, bet mēdz notikt arī šādi,” saka Markuss Ozoliņš.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Motosporta federācija