Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Serģis: "Jonass uz jaunā "Honda" motocikla jūtas drošāk"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Serģis: "Jonass uz jaunā "Honda" motocikla jūtas drošāk"
Kristers Serģis. Foto: Uģis Grantiņš

Paula Jonasa menedžeris Kristers Serģis trešdien notikušajā preses konferencē atklāja, ka Pauls Jonass šosezon brauks ar "Honda" motociklu, uz kura jau šobrīd viņš jūtas drošāk nekā uz pagājušās sezonas ''Husqvarna'' motocikla.

Jau ziņojām, ka 3. - 4. jūnijā Ķegumā 14.reizi norisināsies pasaules čempionāts motokrosā prestižajā MXGP klasē, kura ietvaros tiks aizvadīts arī Eiropas motokrosa čempionāta posms EMX125 un EMX250. Notikušajā preses konferencē Serģis pavēstīja jaunākos jaunumus saistībā ar Paulu Jonasu, kurš šosezon brauks ar "Honda" motociklu.

Atgādināsim, ka iepriekšējos gados Latvijas vadošā motokrosa braucēja Paula Jonasa pārstāvētā komanda “Standing Construct” bija “Husqvarna” rūpnīcas komanda, taču šogad šī vienība izmantos “Honda” motociklus.

"Pagājušais gads bija salīdzinoši grūts, jo Pauls satraumēja roku, kā rezultātā tika veikta operācija. Šī iemesla dēļ viņš diezgan mazu laiku pavadīja uz motocikla, tādējādi īsti līdz galam neatrodot ar to kopīgu valodu. Izvērtējot visus par un pret, viena no Paula izvēlēm bija startēt ar Honda motociklu, tāpēc arī komanda nolēma mainīt motocikla piegādātāju no ''Husqvarna'' uz Honda", preses konferencē teica Kristers Serģis. ''Cerams, ka ar "Honda" motociklu viņam veiksies labāk. Šobrīd Jonass nesaka, ka brauc ātrāk, bet viņš jūtas drošāk. Pagājušajā gadā pēc nobraukta viena vai diviem apļiem Pauls atzina, ka esot braucis uz riska robežas, kas liedza pilnībā atraisīties. Tas izsit no ritma un, ja tu netiec atpakaļ, tad ielēkt atpakaļ tajā ritenī ir ļoti grūti. Sezonas pirmā daļa būs grūta, jo būs jāaprod ar jauno motociklu, taču es uz to visu skatos optimistiski un domāju, ka, saliekot visu kopā, visam ir jābūt kārtībā. Taču arī veiksme ir jānopelna,'' turpina Serģis, piebilstot, ka Paulam esot divu gadu līgums.

Jau drīzumā Pauls aizvadīs pirmās sacensības, kas notiks Itālijā.

Jautāts, kādas ir būtiskākās atšķirības starp abiem motocikliem, Serģis piebilda, ka "Katram motociklam ir sava specifika. Cik esmu dzirdējis, tad Austrijas grupas motocikli atšķiras no japāņu. Viena no lietām, ko Pauls uzreiz man teica, ka, braucot ar Honda motociklu, viņš uzreiz zina ar kādu trajektoriju braukt līkumos, bet ar KTM bija tā, ka tu nezināji, kurā brīdī tev tas motocikls izslīdēs. Tās ir nianses, ko no malas parasts līdzjutējs nepamanīs, bet sportists to ļoti labi jūt. Ar Honda motociklu Pauls braucot līkumos jūtas drošāks, jo motocikls nemētājas tā, kā pagājušā gada motocikls."

Tāpat Serģis atzīmēja, ka Pauls ir atgriezies pie sava iepriekšējā trenera Marka de Rūvera. ''Pagājušajā sezonā Jonass strādāja kopā ar Intaru Berkuli. Arī šogad Pauls slēpo, taču pagājušajā sezonā viņš trenējās viens pats un tas bija psiholoģiski grūti, kad nav treneris blakus. Līdz ar to šogad Pauls nonāca pie secinājuma, ka ir vajadzība piesaistīt vēl vienu fiziskās sagatavotības treneri, kurš viņam ir klāt Beļģijā. Tas Paulam dod papildus emocionālo lādiņu. Intara gadījumā viss bija kārtībā, tikai viņš bija Latvijā, bet Pauls Beļģijā. Tagad viss esot vieglāk.''

"Ar komandu Pauls ir apmierināts un trenējas. Motocikls lēnām tiek apgūts. Tāpat Paulam šogad būs jauns braukšanas treneris. Viņš ir atgriezies pie Marka de Rūvera, ar kuru strādāja jau iepriekš. Tagad, pamainot trenerus, var just, ka Jonasam ir jauns emociju vilnis."

13.janvārī Jonasam apritēja 26 gadi, un Serģis neslēpa, ka šis ir labākais vecums profesionālam sportistam, lai sasniegtu augstus rezultātus.

Atgādināsim, ka šogad prestižākajā MXGP klasē paredzēti 19 posmi, Eiropas čempionātā 125 kubikcentimetru klasē (EMX125), kur startē Jānis Mārtiņš Reišulis, būs desmit posmi, bet EMX250 klasē, kurā uz starta izies Kārlis Alberts Reišulis, būs 11 posmi.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-09 14:55, pirms gada
Lai veicas ar HRC!

  +3 [+] [-]

, 2023-02-09 15:18, pirms gada
To vai honda ir labāka Jonasam un vai viņš arēs pabraukt ātrāk un labāk rādīs laiks. Ja reāli grib cīnīties par top 6 ir jābrauc krietni labàk. Šogad atpakaļ būs kan fevrē gan hērlings un cīņa par top 6-10 būs nopietna.
Pēdējās 3 sezonas ir bijušas diezgan švakas, lai gan cīņā par top 10 ir iesaistijies. Katrā ziñā veiksmi un bez traumàm. Daudzus pnedestàlus un labu sezonu

  -1 [+] [-]

, 2023-02-09 18:41, pirms gada
Nu jā, pērn bija pārāk daudz kritienu. Ceram uz izdošanos šosezon!

  +1 [+] [-]

, 2023-02-09 19:57, pirms gada
Paulam viss labi, dažam labam komentētājam tik neiet.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-09 20:12, pirms gada
Lai Paulam veicas!

  +1 [+] [-]

, 2023-02-09 20:15, pirms gada
Markkomartins pirmās 2 sezonas nemaz nebija sliktas lielajā klasē,nopietni cīnījās par vietu sešiniekā, pēdējā jā,nebija pārāk veiksmīga,bet Pauls jau sezonas laikā teica ka viņš vispār nejūt jauno Husqvarna moci(Bogers brauca ar veco un nebija tādas problēmas),nevarot amortizatorus pieregulet un līdz ar to jutās uz tā nedroši un tāpēc arī daudz kritienu.Ja saka ka Honda laba likumos,tad ticu ka būs viņam piemērota.Ja izvairīsies no traumām domāju par top 6 pacīnīsies, ātri pabraukt viņš var, galvenais atgūt pārliecību

  -1 [+] [-]

, 2023-02-09 21:06, pirms gada
Tu visu apziniigo karjeru,liidz shim, esi braucis HUS/KTM grupas mochiem, un tagad kko stāsti par īpatnībām,kuras traucē?
Pashi (Kristers un Pauls), Jūs domājiet līdzi,ko runājiet? Jeb tā doma,ka Latvijas motopasaule baigi neko nesaprot, ar mochiem nebrauc utt 🙈

     [+] [-]

, 2023-02-10 14:48, pirms gada
Trampaliins Atkal viens pargudrais kas dīvānā sēžot visu zin labāk, kāpēc tad iepriekšējo sezonu nebija daudz kritienu un gāja daudz labāk, kā sāka braukt ar jauno Husqvarn modeli tad arī sākāsproblēmas.

     [+] [-]

, 2023-02-11 05:04, pirms gada
Aa, jaunaa Husqvarna vainiga...tikai Supercrosaa, Malkolms ar tadu pashu laikam 3.v bija pagaajsziemaa
...

     [+] [-]

, 2023-02-21 12:03, pirms gada
Tieši tāpat visu sezonu Prado ar savu jauno Gas Gas mocījās. Bija sev neraksturīgs.....