Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Prado: "Viss viegli varēja aiziet nepareizajās sliedēs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Prado: "Viss viegli varēja aiziet nepareizajās sliedēs"
Foto: mxgp.com

Neskatoties uz Romēna Fevra un Tima Gajsera lielisko ātrumu pasaules motokrosa čempionāta ceturtajā posmā, Pjetramuratas trasē, Itālijā jau ceturto posmu pēc kārtas nepārspēts palicis Horhe Prado. Viņam neizdevās uzvarēt pirmajā braucienā, taču triumfs otrajā nozīmēja pirmo vietu arī summā. Sportists atzina, ka viss viegli varēja noiet greizi, tomēr veiksme bija sabiedrotā. Fevrs jutis, ka otrajā braucienā var izcīnīt uzvaru, taču slidenajā trasē krita. Gajsers tikmēr ir drošs, ka viņa pirmā uzvara šosezon ir pavisam tuvu.

Horhe Prado ("GasGas"): "Startēt pirmajā braucienā no 17. pozīcijas nebija viegli, bet jāsaka, ka man padodas starti, un šajā dienā es to, manuprāt, pierādīju. Pirmajā braucienā neizdevās iegūt vajadzīgo braukšanas plūsmu. Mēģināju, bet apstākļi bija sarežģīti, un šķita, ka konkurenti brauc labāk par mani. Uz otro sacīksti veicām nelielas izmaiņas motociklam. Domāju, ka tā izdevās dabūt vajadzīgo klikšķi, jo viss nostrādāja. Atkal izdevās lielisks starts, bija interesanta cīņa ar Fevru pirmajos apļos, bet tad viņš krita. Godīgi sakot, esmu tiešām priecīgs, ka šajā nedēļas nogalē izdevās izcīnīt uzvaru, jo viss viegli varēja aiziet nepareizajās sliedēs. Bet mums izdevās to pārvarēt. Četras uzvaras pēc kārtas... Tagad turpināsim!"

Romēns Fevrs ("Kawasaki"): "Nedēļas laikā daudz strādājām pie startiem, meklējot labus risinājumus, un tas atmaksājās. Sestdien izdevās izcelt startu, bet svētdien abas reizes startā biju otrais. Pirmajā braucienā, tiklīdz pārņēmu vadību, koncentrējos uz drošu braukšanu un pārsvara noturēšanu pār Timu, kad viņš bija nokļuvis otrajā pozīcijā. Pēdējais aplis bija diezgan saspringts dēļ atpalicējiem, bet tas nostrādāja man par labu. Šeit nav viegli apdzīt, pat, ja esi pietuvojies. Otrā brauciena sākumā centos uzbrukt, zināju, ka esmu ātrāks, trase bija slidena, un to varēja izmantot. Zināju, ka otrajā sacīkstē varu nodrošināt uzvaru posmā. Līkumos bija daudz ūdens, kaut kā "pazaudēju" priekšējo riteni. Tā bija mana vaina. Pēc tam centos noķert Timu, bet mums bija līdzīgs ātrums, tāpēc bija jāsamierinās ar piekto vietu. Protams, esmu neapmierināts, ka neizdevās uzvarēt šajā posmā, bet nedēļas nogalē bija daudz pozitīvo momentu, kā arī izdevās iegūt vērtīgus punktus čempionātā."

Tims Gajsers ("Honda"): "Jutu, ka lielākoties mana braukšana bija laba, bet starti nepadevās tie labākie, sevišķi otrajā sacīkstē, un tas padarīja turpmāko darbu sarežģītu. Otrā un ceturtā vieta, bet trešā kopvērtējumā aizvien nozīmē pjedestālu, bet gribēju kāpt uz augstākā pakāpiena. Tagad ir pāris nedēļas, lai "pārgrupētos" un dabūtu uzvaru, kurai, kā jūtu, esmu tuvu."

MXGP kopvērtējums: