Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Fevrs kļūst par jauno MXGP līderi, Herlingss divreiz krīt

Juris Grīns
Juris Grīns

Fevrs kļūst par jauno MXGP līderi, Herlingss divreiz krīt
Romēns Fevrs. Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionātā MXGP klasē turpina risināties spraiga cīņa par čempiona titulu, kur pēc šodien Itālijā, Pjetramuratas trasē notikušās Gardas "Grand Prix" izcīņas par jauno kopvērtējuma līderi kļuvis franču braucējs Romēns Fevrs no "Monster Energy Kawasaki" vienības.

Par posma uzvarētāju kļuva Džeremijs Zēvers, kurš braucienos sasniedza pirmo un otro vietu. Pirmajā braucienā šveicietis izcēla startu un tā arī aizbrauca pretī uzvarai, lai gan piedzīvoja arī kritienu, kas viņam neprasīja zaudētu līderpozīciju, jo tobrīd bija iekrāts krietns pārsvars pār sekotājiem. Sākotnēji otro pozīciju ieņēma otrs "Monster Energy Yamaha" komandas braucējs Glens Koldenhofs, taču viņš pēc tam atkrita zemāk. Otrajā vietā nokļuva Fevrs, kurš pirms šī posma kopvērtējumā bija punktu aiz Džefrija Herlingsa, bet viņš tāpat kā līderis piedzīvoja kritienu, ietriecoties žogā, taču ātri bija atpakaļ uz motocikla un veiksmīgi spēja nepalaist nevienu garām. Herlingss pirmo braucienu noslēdza trešais, bet ceturtajā vietā finišēja trešais titula kandidāts Tims Gajsers.

Horhe Prado izcēla startu otrajā braucienā, bet jau drīz vien viņam garām tika "Team HRC" rūpnīcas komandu pārstāvošais Gajsers, kurš arī uzvarēja šajā braucienā. Vēlāk uz otro vietu bija pakāpies Herlingss, bet "Red Bull KTM" braucējs piedzīvoja visai iespaidīgu kritienu, turklāt tas nebija vienīgais, jo vēlāk viņš krita vēlreiz. Rezultātā Zēvers šoreiz tika līdz otrajai vietai, pirmo reizi šosezon kļūstot par uzvarētāju posma summā. Trešais finišēja Fevrs, bet Herlingss otrajā braucienā ceturais.

Gardas "Grand Prix" izcīņas kopvērtējumā aiz Zēvera ierindojās Gajsers, trešo vietu guva Fevrs, bet ceturto - Herlingss. Šobrīd atkal kopvērtējumā līderim ir punkta pārsvars pār otrās vietas īpašnieku un divu punktu pārsvars pār trešo vietu, tāpat kā tas bija pirms šī posma, taču braucēji mainījušies pozīcijām - Fevrs tagad vadībā, Gajsers ir otrais, bet Herlingss no pirmās pozīcijas atkritis uz trešo. Tāpat interesanti notikumi risinās aiz pirmās trijotnes, kur Prado vairs tikai četrus punktus priekšā Zēveram, kurš pamanījies apsteigt Antonio Kairoli.

Kā ziņots, Pauls Jonass piedalījās tikai pirmajā braucienā. Pēc starta latvietis bija atkritis uz "Top 20" beigām, bet ātri vien pacēlās augstāk un pirmo apli noslēdza divpadsmitais. Kādu laiku viņš šajā pozīcijā arī brauca, bet ceturtajā aplī krita un bija vairs tikai 23. vietā. Sacensības vēl nebija vidū, kad "Standing Construct GasGas" rūpnīcas pārstāvis izstājās. Veselības problēmu dēļ viņš uz otrā brauciena starta neizgāja. Kopvērtējumā Jonass atkritis uz astoto vietu, palaižot priekšā Koldenhofu.

Pasaules motokrosa čempionātā atlikuši vairs tikai divi posmi, kas 7. un 10. novembrī notiks citā Itālijas trasē - Mantovā.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-31 18:57, pirms 3 gadiem
Sīveram pēdējos posmos aizgāja un Paulam gluži pretēji.

     [+] [-]

, 2021-10-31 19:02, pirms 3 gadiem
Starp Fevru, Herlingsu un Gajseru rubaks līdz pēdējai asins lāsei ! Bet Jonasam jābeidz sezona un kārtīgi jāatpūšas. Sestā vieta tāpat ir neaizsniedzama ( līdz 6.vietā esošajam Kairoli vairāk kā 100 punkti). A par septīto vietu nav jēgas plēst pakaļu. Bez starpības kāds kopvērtējumā paliks Pauls - septītais vai astotais. Zemāk tāpat vairs nevar nokrist

     [+] [-]

, 2021-10-31 19:04, pirms 3 gadiem
Klope bus nepajokam pedejos 2 posmos . Herlingam jau nervi netur ja 2x jaliek uz muti viena iebrauciena ietvaros

  +1 [+] [-]

, 2021-10-31 19:39, pirms 3 gadiem
Neatceros kad vēl ir bijusi tāda spriedze čempja noslēdzošajā fāzē, super

     [+] [-]

, 2021-10-31 19:49, pirms 3 gadiem
Par Jonasu šoreiz paklusēšu, kaut gan viņa vai viņa komandas lēmumi ir stipri jokaini. Labi viņam šī trase ir kā zobu sāpes bet nu labi.
BEt nu kapiņš par tituli ir sen neredzēts. It kā jau esmu par Fevru, tas mauc kā nelabais, un cīnās godīgi.
Hērlings pēc perfekta vidus posmiem kalendārā kaut kā nosēdies, bet nu tāds noslēgums sezonai maz kādam ir bijis sapņos...
Par labu noslēgumu un Fevru.
Paul TU atpūties.

     [+] [-]

, 2021-10-31 20:07, pirms 3 gadiem
Herlings vai Febvre, Gajseram jau 2019,2020 šogad, lai kāds cits.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-31 20:19, pirms 3 gadiem
Astoto vietu kopvērtējumā Pauls saglabās un tas nu dien nav slikti.Jāsakārto veselība un nākošgad spert solīti uz priekšu.Mazāk solīt pjedestālus,tad viss izdosies.

     [+] [-]

, 2021-10-31 21:15, pirms 3 gadiem
Līdz šai sezonai biju diezgan neitrāls motokrosa vērotājs. Interesēja tikai Jonasa rezultāti. Šobrīd pat esmu sācis just līdzi Fevram. Džeks pārgalvīgi mauc. Ļoti mērķtiecīgs. Tāpat kā Herlings, bet tas ir baigais pižons un, KTM komanda mani nesimpatizē. Piekrītu algunam, ka Paula kļūda ir solīt medāļus.

     [+] [-]

, 2021-10-31 21:32, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Astoto vietu kopvērtējumā Pauls saglabās un tas nu dien nav slikti.Jāsakārto veselība un nākošgad spert solīti uz priekšu.Mazāk solīt pjedestālus,tad viss izdosies.
Tajā līmenī nevar nesolīt..

  +1 [+] [-]

, 2021-10-31 21:33, pirms 3 gadiem
Juuu… Romans ari mans favoriits. Mochii kaa nelabais….😎💪

     [+] [-]

, 2021-11-01 09:02, pirms 3 gadiem
Brīžiem pat liekas, ka žurnaļugām labāk nelīst klāt tehniskajiem sporta veidiem. Kā kaut kādas intervijas, tā pēc tam viss šķērsām . Vai rallis vai motokross Es arī šogad par Febru ... pelnījis .

     [+] [-]

, 2021-11-01 10:14, pirms 3 gadiem
Nabaga Herlings, visi krīt šim krāgā tgd par KTM lēmumu. Kairolli ar draud nogalināt
Gaisers kaut ko brauciena vidū brauc augumā Herlingam, ka Prado šo nelaiž garām tik viegli kā Herlingu...