Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

2. jūnijā Staicelē norisināsies Nacionālā kausa motokrosā 2. posms

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

2. jūnijā Staicelē norisināsies Nacionālā kausa motokrosā 2. posms
Publicitātes foto

Sestdien, 2. jūnijā, Staicelē gaidāms Nacionālā kausa motokrosā 2. posms. Sacensību 1. posms norisinājās 28. aprīlī Pilsblīdenē un pulcēja kuplu dalībnieku skaitu, tādēļ ir pamats domāt, ka arī šajā posmā varēsim vērot spēcīgāko atlētu cīņas. Atgādinām, ka Nacionālā kausa izcīņa norisinās attiecīgajās klasēs – MX50 Jaunākie, MX50 Vecākie, MX65 Jaunākie, MX65 Vecākie, MX85 Jaunākie, MX85 Vecākie, kā arī MINI MX, MX B, MX C, MX D un ātrākajā amatieru līgā MX A.

Pēc 1. posma MX50 Jaunāko konkurencē kopvērtējuma vadībā atrodas Greg Laguta, bet MX50 Vecāko ieskaitē līderis ir Eimantas Cepulis. Ikviens MX65 Jaunāko klases pārstāvis noteikti vēlēsies cīnīties par augstākajām vietām – vai kādam izdosies apsteigt aizvadīto sacensību laureātu Markusu Kokinu? Starp MX65 Vecākajiem savukārt par favorītu var tikt uzskatīts Tomass Šaicāns, taču tādi sportisti kā Rolands Bogdanovs un Markuss Ozoliņš noteikti neļaus Šaicānam atslābt. MX85 Jaunāko vidū Pilsblīdenē izcēlās Riberts Lūsis. Vai jauneklis spēs atkārtot savu lielisko sniegumu arī Staicelē? MX85 Vecāko ieskaitē kā līderis pašlaik atrodas pieredzējušais Edvards Bidzāns.

Kupli pārstāvētajā MX A klasē, kuru pārstāvošie sportisti ikreiz sagādā skatītājiem nervus kutinošas cīņas trasē, aizvadīto sacensību uzvarētāja godu centīsies aizstāvēt Kristers Drevinskis, savukārt MX B – Ričards Kursītis. Sportistu iecienītajā MX C ieskaites sportistu mērķis noteikti būs pārspēt 1. posma laureātu Rinaldu Bukaru; MX D līgā, kurā aizvadītajā posmā startēja 43 dalībnieki, uzvaras lauri pienācās Ivo Mellupam. Vai sportists spēs panākumu atkārtot arī sestdien?

Līciema mototrases, kurā norisināsies Nacionālā kausa motokrosā 2. posms, segums ir dažāds – mīkstas smiltis mijās ar cietu grunti, kurā ietverti dažādi meistarību testējoši elementi un tramplīni. Trase ir 1235 metrus gara un 80% no tās seguma veido melnzeme, bet 20% – māls. Cerams, ka interesantā reljefa motocentrā sestdien redzēsim aizraujošas cīņas un saviļņojošas uzvaras. Tiekamies Staicelē!

Izmantotie resursi:
LaMSF.lv – Latvijas Motosporta federācija