Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Ducati" paziņo par ienākšanu motokrosā un nolīgst Kairoli

Juris Grīns
Juris Grīns

Itālijas motociklu ražotājs "Ducati" oficiāli paziņojis par ienākšanu motokrosā, apstiprinot jau kādu laiku virmojošās baumas. Tikmēr MXGP leģenda Antonio Kairoli ir izbeidzis daudzus gadus ilgušo sadarbību ar KTM un turpmāk strādās "Ducati" paspārnē.

Jau divus gadus "Ducati" strādā pie sacīkšu motocikla izstrādes, ar ko nākamgad debitēs Itālijas motokrosa čempionātā.

Uz vairākām sezonām noslēgts līgums ar pieredzējušo "Maddii Racing" komandu, kuras struktūra tiks izmantota, lai "Ducati" varētu veiksmīgi darboties motokrosā.

Deviņkārtējais pasaules motokrosa čempions Antonio Kairoli nolīgts par vadītāju un testu braucēju un jau aizvada izmēģinājumus ar jauno motociklu. Tikmēr kā sacīkšu braucējs nākamā gada Itālijas čempionātā "Ducati" rūpnīcai būs Alesandro Lupino, astoņkārtējais Itālijas čempions un 2021. gada Nāciju motokrosa uzvarētājs.

Šobrīd plānots, ka "Ducati" ienāks pasaules motokrosa čempionātā MXGP klasē 2025. gadā, kam sekos dalība Amerikas superkrosa čempionātā un pasaules čempionāta MX2 klasē. Paziņots, ka tiks izstrādāti motocikli gan rūpnīcas braucēju vajadzībām, gan tiem, kas gribēs tos iegādāties privātai izmantošanai.

Pašlaik "Ducati" jau ir vadošais spēks "MotoGP" motošosejas čempionātā, taču motokross ražotājam ir neatklāta teritorija.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...