Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijā norisināsies "MXGP Akadēmija" jaunajiem motosporta talantiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijā norisināsies "MXGP Akadēmija" jaunajiem motosporta talantiem
Foto: mxgp.com

"MXGP Akadēmijas" apmācību treniņu kurss notiks pasaules čempionāta motokrosā sacensību laikā, no 7. līdz 9. jūnijam Latvijā, Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs".

Šis projekts sniedz jaunas iespējas un pieredzi jaunākajiem motosportistiem apgūt praktiskās braukšanas iemaņas un iegūt zināšanas turpmākās motokrosa karjeras izaugsmē. Pasākumu organizē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF) sadarbībā ar Starptautisko Motociklistu federāciju (FIM) un “Infront Moto Racing”.

“MXGP Akadēmijas” projektā piedalās jaunie motokrosa talanti no visas pasaules, no dažādām valstīm. Ar šī projekta palīdzību, daudzi mērķtiecīgi jaunieši piepilda savu motokrosa sapni – kļūt par pasaules mēroga braucējiem. Lai veiksmīgāk palīdzētu jaunajiem sportistiem pilnveidoties, apmācības procesā iesaistās pieredzējuši un nopelniem bagāti motokrosa pārstāvji. Augstāku rezultātu sasniegšanai, papildus treniņiem un meistarklases apmācībai, “MXGP Akadēmijā” tiek rīkoti dažādi semināri, nodarbības un klātienes tikšanās ar vecākiem, treneriem un federāciju pārstāvjiem.

“MXGP Akadēmijas” treneris Roberts Justs pastāstīja, ka šis projekts ir izveidots, kā treniņu sistēma, kurā iekļautas iepriekš minētās apmācības, tās norisinās vairākos līmeņos. “MXGP Akadēmija”, kas notiek Ķegumā, kopumā norisinās septiņos dažādos Pasaules čempionāta posmos motokrosā. “Katru gadu 15 braucējiem no katras valsts, kurā tiek organizēts posms, piektdienā, trasē, pirms lielajām sacensībām, ir iespēja nobraukt treniņu “MXGP Akadēmijas” treneru vadībā. Šajā programmā ir iekļautas arī bērnu vecāku apmācības, kurās izskaidro, kā vislabāk runāt ar savu bērnu, elementārākās lietas, kas varētu palīdzēt saorganizēt un saplānot treniņus, kā morāli noskaņot savu atvasi sacensībām un treniņiem. Tad notiek apmācības bērniem, kurās tiek mācīti noteikumi, pamatā karogu nozīme. Sestdien, sacensību laikā bērni dodas ekskursijā pie divām Pasaules čempionāta komandām. Mehāniķi bērniem pastāsta par tehniku, profesionālie motokrosa braucēji par to, kā viņi gatavojas sacensībām. Nodemonstrē kāda izskatās fūre no iekšpuses, kā tiek gatavoti motocikli un visas pārējās ar sacensībām saistītās lietas. Bērni var uzdot sev interesējošos jautājumus,” stāsta Roberts Justs.

Kopā ir trīs treneri no “MXGP Akadēmijas” un divi treneri no LaMSF. Šogad no LaMSF būs treneris Arnolds Sniķers un Rauls Blumfelds. “Arī viņi ir “MXGP Akadēmijas” sistēmā un es pamatā palīdzu saorganizēt šo pasākumu,” stāsta Roberts Justs.

Šogad ir izraudzīti 15 jaunie motokrosa piloti “MXGP Akadēmijas” apmācībām. Sportisti tika izvirzīti, pamatojoties uz Latvijas čempionāta posmos iegūtajiem rezultātiem, kā arī šī iespēja sniegta tiem jaunajiem braucējiem, kuri šajā pasākumā piedalīsies pirmo reizi.

MX65cc klasē: Jēkabs Gailis (“Moto Mafia”), Dominiks Sēlis (“Motosports Racing Team/Auseklis”), Georgs Fridrihsons
(“Motosports Racing Team/Auseklis”), Roberts Brants (“Mārupes AMK Bieriņi”), Alans Bērziņš (“Motosports Racing Team/Auseklis”) un Roberts Vanags
(“Mārupes AMK Bieriņi”).

MX85cc klasē: Rūdolfs Augstkalns
(“Rambas R”), Edvards Prialgauskis (“Mārupes AMK Bieriņi”), Agnis Alksnis
(“Viking Trial”), Artūrs Bluks
(“Camk Latgale”) un Markuss Haruns (“Saldus motoklubs”).

YAMAHA MX65cc klasē: Pēteris Ceriņš (“MK Livonija”) un Augusts Valdis Reišulis (“VV Moto Racing Team”).

YAMAHA MX85cc klasē Toms Audijanovs 
(“Camk Latgale”) un Reinis Duburs.

Novēlam jaunajiem motosportistiem iegūt vērtīgas zināšanas, jaunas prasmes un pieredzi motokrosā!

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre)